ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ανάληψη ευθύνης για τη διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο

Τι λέει η προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις»

 Την ευθύνη για τη δολοφονία του Γ. Φουντούλη και του Μ. Καπελώνη, καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό του Α. Γέροντα, μελών της Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου, ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις»
Στη 18σέλιδη προκήρυξη που ήταν αποθηκευμένη σε στικάκι USB, ο συντάκτης αναλύει τους λόγους της επίθεσης, ενώ αναφέρει ότι το χτύπημα «έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος».
Ο συντάκτης αναφέρει ότι επέλεξαν να χτυπήσουν απλά μέλη της Χρυσής Αυγής και όχι βουλευτές..
για να στείλουν το μήνυμα ότι στόχος τους θα είναι από εδώ και πέρα οποιοσδήποτε συντάσσεται με τη Χρυσή Αυγή: «Όσοι τους πλησιάζουν δεν έχουν άλλοθι τις πελατειακές σχέσεις, είναι ναζιστές, έχουν τον όρκο του χίτη, υμνούν την χούντα και θα τους αντιμετωπίσουμε ως εχθρούς του λαού. Οι "παραπλανημένοι" ψηφοφόροι, αυτή η συντηρητική λουμπεναρία με την αστική ηθική, πλέον δεν έχει κανένα άλλοθι.»
Στοχοποιούν την Ελληνική Αστυνομία «γιατί από κοινού και κατ’ εξακολούθηση συνεργάζονται με τη Χρυσή Αυγή ως ομοούσιοι φασίστες - προστάτες και σκυλιά του κεφαλαίου. Οι σφαίρες των 9 χιλιοστών ήταν παραγγελία του βουλευτή τους Μίχου, που είχε δηλώσει ότι "μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν"», ενώ κάνουν λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια των συνθηκών της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα «για να μην χρεωθούν οι μπάτσοι -κατ’ επέκταση και ο ίδιος πολιτικά- τη δολοφονία».
Στην προκήρυξη γίνεται αναφορά και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρο, για τον οποίον ο συντάκτης υποστηρίζει ότι μαχαίρωσε στην κοιλιά καταληψία έξω από τη Βίλλα Αμαλίας και τον χαρακτηρίζει «συνέταιρο του πράκτορα Α. Βαβύλη».Οι συντάκτες της προκήρυξης εμφανίζουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη ως «έναν σημαντικό χρηματοδότη της Χ.Α.» και κάνουν αναφορά και στον αδελφό του Νίκου Μιχαλολιάκου, τον Τάκη Μιχαλόλια.
Οι συντάκτες του κειμένου κάνουν λόγο για πολιτικές δολοφονίες και τις χαρακτηρίζουν «αφετηρία της λαϊκής εξόρμησης για να σταλούν τα νεοναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής στα σκουπίδια της ιστορίας».

- Δείτε στο zougla.gr (εδώ) αυτούσιο το κείμενο της προκήρυξης