ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Το τέλος του ΕΔΟΕΑΠ

Ανακοίνωση για τα νέα μέτρα (περικοπές σε επικουρικές, εφάπαξ, αμοιβές κλπ) που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στην Συνέλευση του ΔΣ (49/2013) του ΕΔΟΕΑΠ, έβγαλε η διοικηση του Οργανισμού. Υπό τον τίτλο «ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ» η ανακοίνωση, που την υπογράφουν Σόμπολος Καρούτζος, αναφέρει:
«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο της ιστορικής του διαδρομής. Στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 26ης Σεπτεμβρίου τα μέλη του ενημερώθηκαν πλήρως από το Διοικητικό Συμβούλιο για τα οικονομικά δεδομένα του Οργανισμού, η δυσμενής επιδείνωση των οποίων έχει δημιουργήσει κατάσταση οικονομικής δυσπραγίας. Είναι..
απολύτως σαφές ότι  αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν περιθώρια αδράνειας. Είναι ώρα ευθύνης, ώρα σημαντικών αποφάσεων, οι οποίες  θα κρίνουν το μέλλον και τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.
Ο ΕΔΟΕΑΠ το 2013 και για τέταρτη συνεχή χρονιά θα εμφανίσει έλλειμμα που θα ξεπεράσει τα 22 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα το έλλειμμα για την τελευταία τετραετία να ανέρχεται συνολικά σε 190,9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 103 εκατ. ευρώ αφορούν ζημιά από την 12/3/2012 εφαρμογή του PSI. Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης με την διαφημιστική δαπάνη να εξακολουθεί να υφίσταται πτωτική τάση, η οποία έχει επιφέρει για τον ΕΔΟΕΑΠ μείωση του βασικού του εσόδου από το αγγελιόσημο, από 59 εκατ. ευρώ το 2008 σε 19,8 εκατ. ευρώ το  2013 (μείωση 66%), με  την ανεργία στον Κλάδο να «χτυπά» κόκκινο και τις εισφορές να έχουν υποστεί μείωση από 9 εκατ. ευρώ  το 2009 σε 6 εκατ. ευρώ το 2013 (μείωση 33%).(...)
Διαβάστε εδώ την ενδιαφέρουσα συνέχεια.