ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Oι τρεις της «Εφημερίδας των Συντακτών» και οι επενδυτές

Ποιοι βάζουν χρήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η "Εφημερίδα των Συντακτών" ένα χρόνο μετά την έκδοση της. Ένα πρωτόγνωρο "πείραμα" για την ελληνική ισχύουσα παράδοση και πραγματικότητα του έντυπου Τύπου που βρίσκεται σε ουσιαστικό μεταίχμιο. Θα συνεχίσει να "δίνει λογαριασμό μόνο στους αναγνώστες" ή θα αποδεχθεί τη φανερή ή αφανή είσοδο άγνωστων επιχειρηματιών στο μετοχικό κεφάλαιο και τη διοίκηση της;
Στο επίκεντρο βρίσκεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που ανακοινώθηκε και έβγαλε στην επιφάνεια τις διαφορετικές προσεγγίσεις απέναντι στον "ανεξάρτητο", "αποστασιοποιημένο" από κάθε εξουσία-οικονομική και πολιτική- έντυπο Τύπο. Η πρόταση που έχει ήδη συζητηθεί σε δυο γενικές.. 
συνελεύσεις είναι η εισροή περίπου 400 χιλιάδων ευρώ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.
Μεγάλη σημασία σε όλες τις εξελίξεις έχει πως ο τίτλος της "Εφημερίδας των Συντακτών" δεν ανήκει (ακόμη) στο Συνεταιρισμό των εργαζομένων. Είχε τότε, με τα γεγονότα στην "Ελευθεροτυπία", κατοχυρωθεί από τρεις συντάκτες (Στ. Νικολόπουλος, Ελ. Κωσταρέλλου, Σ. Μανιάτης), εκ των οποίων οι δυο πρώτοι έχουν ήδη αποχωρήσει από την Εφημερίδα των Συντακτών! Ο τίτλος όμως είναι ακόμη εgγεγραμμένος στο όνομά τους.
Αποκαλύφθηκε και γράφτηκε πως τα χρήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα βάλουν δυο δημοσιογράφοι (Γ.Μέρμηγκας και Κ.Τσουπαρόπουλος) καθώς και ο πρώην δήμαρχος της Καρδίτσας, δικηγόρος Θανάσης Κανταρτζής.
- διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης της Ματίνας Παπαχριστούδη στο μπλογκ greektv με τον τίτλο «Το μετέωρο βήμα στο εγχείρημα της "Εφημερίδας των Συντακτών"»