ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

The horror, the horror…


Θυμάμαι ένα κόμικς με ήρωα τον Τζον Κόνσταντιν. Αυτόν τον μάγο ντετέκτιβ από το Λίβερπουλ, που λύνει μυστήρια, σώζει ψυχές, κυνηγάει (με όχι και τόσο ευγενικό τρόπο) τους κακούς, σκούπα, λαμπίκο, σφουγγάρισμα και το Σάββατο τζάμια. Έχει και χιούμορ μαύρο και σκότεινο, είναι και ομορφόπαιδο (Κασσελάκης alert!), παίζει ερωτικά κι από εδώ κι από εκεί, μιλάμε τώρα για πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, εξ ου και η επιτυχία του ανά τα έτη στο χάρτινο σύμπαν.

Και κινηματογράφο έπαιξε με Κηάνου Ρηβς, αλλά ήτανε άλλο φρούτο εκεί, δεν έχει σχέση με αυτό που θέλω να σας πω.

Αυτό που θέλω να σας πω είναι το κόμικς που είχα διαβάσει με πρωταγωνιστή τον Τζον Κόνσταντιν και κάπου βρίσκεται θαμμένο στη βιβλιοθήκη μου αλλά δεν μπορώ να το βρω γιατί είμαι συγχυσμένος απ’ τα γεγονότα του ΣουΚού (Τσακαλώτος alert!) και όλο ψάχνω και όλο αποτυγχάνω. Το στόρι του, όμως, το θυμάμαι και πήγαινε κάπως έτσι:

Για κάποιο λόγο που καταλαβαίνει μόνο ο ίδιος (Τεμπονέρας alert), βρίσκεται ο Κόνσταντιν στα μπούντογκς των ΗΠΑ, στην βαθιά επαρχία δηλαδή και επισκέπτεται ένα χωριό και μπλέκει σε κάτι περιπέτειες με κάτι χωριανούς τίγκα στην αλκοόλα και στη ντρόγκα και τέλος πάντων τους τσαταλιάζει τους κάθε λογής εγκληματίες, ώσπου καταλαβαίνει ότι δεν φταίγανε μόνο αυτοί, έφταιγε όλο το χωριό, το οποίο κονομάει από πράξεις κτηνοβασίας που αναμεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο. Και του λένε «άντε γειά σου φίλε, ευχαριστούμε πολύ, αλλά έχουμε και δουλειές» και φεύγει μαργωμένος…

Αυτά σκεφτόμουνα διαβάζοντας τη φρικαλέα είδηση για το κτήνος από το Κερατσίνι που αναμετέδιδε στο ίντερνετ την κακοποίηση ενός 21χρονου κοριτσιού και ενός 25χρονου άντρα, αμφοτέρων με νοητική στέρηση. Γράφει το ρεπορτάζ:

«Οι δύο νέοι αναγκάζονταν από τον 42χρονο να χτυπούν ο ένας τον άλλον με σχοινιά και μπουνιές. Άλλες φορές τους υποχρέωνε σε σεξουαλικές πράξεις.

Χτυπούσε τα ανυπεράσπιστα θύματά του ακόμα και με taser, ενώ σε δεκάδες βίντεο εξευτέλιζε με αδιανόητους τρόπους την ανθρώπινη ύπαρξη.

Βάζοντας ακόμη και το κεφάλι του νεαρού μέσα σε λεκάνη τουαλέτας και πατώντας το καζανάκι, την ώρα που άλλοι στο χώρο ξεσπούσαν σε γέλια.

Σύμφωνα με την έρευνα των Αρχών, η συστηματική κακοποίηση των παιδιών από τον 42χρονο ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Από την έρευνα έχουν προκύψει 554 βίντεο φρίκης, με τον 42χρονο να έχει 22.700 συνδρομητές στην πλατφόρμα του, οι οποίοι πλήρωναν αδρά για να παρακολουθούν φρικαλεότητες».

Έφταναν να πληρώνουν ως και 150 ευρώ συνδρομή οι «ρέκτες» για να «απολαμβάνουν» την κτηνωδία. Όπως πλήρωναν και στο κόμικς του Κόνσταντιν και μου είχε φανεί πολύ εξεζητημένο όταν το διάβαζα, έλα ρε φίλε, απογειωμένη η φαντασία του σεναριογράφου, αλλά αρρωστημένη κιόλας, δεν μπορεί να πάει τόσο μακριά το πράγμα, δεν μπορεί να εκτραχυνθεί τόσο πολύ, δεν πολύ να είναι τόσο βαθύς ο βόθρος. Κι όμως…

Γιατί το ζήτημα δεν είναι ο 42χρονος και οι όποιοι συνεργάτες του. Τέτοιοι εγκληματίες, πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Το πρόβλημα το μεγάλο είναι ότι βρέθηκαν 22.700 ανθρωποειδή που όχι μόνο έκατσαν να τη δουν τη φρικωδία, αλλά πλήρωσαν κιόλας από πάνω. Σκεφτείτε τους στις καθημερινές τους ζωές, στις συναναστροφές τους, στις οικίες τους, στα γιορτινά τραπέζια των Χριστουγέννων που έρχονται. Ναι, πάντοτε ήταν κοντά μας ο ζόφος, δεν απείχε πολύ απ’ τα χνώτα μας. Αλλά πλέον, είναι πιο παρών από ποτέ και πιο επιθετικός από κάθε άλλη φορά.

Νομίζω ότι ακόμη κι ο συνταγματάρχης Κουρτζ, θα δυσκολευόταν να χωνέψει τους εφιάλτες αυτού του γενναίου καινούργιου κόσμου…

Χρήστος Ξανθάκης