ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Από τον Πήγασο και τον ΔΟΛ στο σφυρί η «Ιρις» για 8,4 εκατ.


Για μια ακόμη φορά οδηγείται σε πλειστηριασμό η Ίρις Εκτυπώσεις Α.Ε.Β.Ε., μετά το «σερί» των άγονων που προηγήθηκαν. Το νέο σφυρί για το κάποτε μεγαλύτερο καθετοποιημένο βιομηχανικό συγκρότημα εκτυπώσεων στην Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη, που λύγισε υπό το βάρος της κρίσης και των υψηλών δανείων, όπως γράφει το newnoney, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει υποχωρήσει στα 8,4 εκατ. ευρώ.
Είναι ενδεικτικό της απουσίας ενδιαφέροντος ότι η τιμή εκκίνησης έχει μειωθεί κατά 26,78 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον πρώτο πλειστηριασμό που έγινε το 2018.
Το συγκρότημα της Ίριδας βρίσκεται επί της οδού Αιγαίου, στο 20ό χλμ. της Λεωφόρου Λαυρίου, σε οικόπεδο 62,4 στρεμμάτων (Κορωπί, θέση «Καρελλάς») που περιλαμβάνει τις εκτυπωτικές εγκαταστάσεις εφημερίδων, περιοδικών, διαφημιστικών εντύπων, βιβλίων κ.λπ., αποθήκες χάρτου, τους χώρους τεχνικής υποστήριξης και τα γραφεία της διοίκησης.