ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Αποχαιρετώ συναγωνιστές και συντρόφους


Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ανακοίνωσε ο Στέφανος Τζουμάκας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Ο Τζουμάκας ήταν ανάμεσα στα 4 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που ο Στ. Κασσελάκης είχε ζητήσει τη διαγραφή τους από την Επιτροπή Δεοντολογίας.
Σε επιστολή του ο Τζουμάκας (που ήταν και υποψήφιος για την προδερία του ΣΥΡΙΖΑ) προς τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου αναφέρει τα εξής:
«Όσοι ιστορικά έχουν προβεί σε αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις επικράτησης μηχανισμών και έχουν ασκήσει Πολιτικές χωρίς αρχές, έχουν υποστεί την απαξίωση και την ήττα από τον ελληνικό λαό καθώς και από τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις.
Με την παρούσα επιστολή, δηλώνω την παραίτηση μου από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

 

Στη δήλωση παραίτησης του Στέφανου Τζουμάκα από Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρεται μεταξύ άλλων:
"Αδύνατη η υπέρβαση και η αποτροπή του σχεδίου διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. 
 Αποχαιρετώ συναγωνιστές και συντρόφους. 
 Η χθεσινή «συνάντηση» του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μπορεί να ονομασθεί οτιδήποτε άλλο εκτός από Συνεδρίαση ΚΕ Προοδευτικού κόμματος. Πρωτοφανής πολιτική κατάπτωση. To θράσος και η απάτη ξεπέρασαν κάθε όριο στην ομιλία του εκπροσώπου των εναπομεινάντων. Μεθοδεύσεις και ίντριγκες από το Προεδρείο. Δεν έχει νόημα εδώ και πολύ καιρό. 
 Αποτελεί όνειδος για τη πολιτική και τη Δημοκρατία αυτό το ετερόκλητο συνονθύλευμα που οδηγείται σε μια Νέα Δεξιά και λεγόταν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετα την αποχώρηση του Α. Τσίπρα είναι ένα ακέφαλο σώμα. Ήταν η πρώτη πράξη για το πολιτικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η δεύτερη πράξη ακολούθησε χθες, ο επιθανάτιος ρόγχος επιταχύνεται και θα οδηγηθούν οι εναπομείναντες σε νέα βαριά εκλογική ήττα στις Ευρωεκλογές. 
Μια ομάδα τιμωρών που δεν έχει καμία πολιτική επιδίωξη στηρίζει αυτή την ευτελή εξέλιξη. Χρησιμοποιούν ένα τύπο από την Goldman Sachs για να καταλάβουν πόστα που τους στερούσαν οι εσωκομματικοί τους αντίπαλοι. Τους οποίους επίσης, έχω κατακρίνει από το 2019 ότι προέβαιναν σε αποκλεισμούς σε βάρος της ισότιμης συμπόρευσης και της διεύρυνσης. 
 Με αυτό το πρόσχημα όμως οι «μασκοφόροι» της δήθεν ανανέωσης είναι αδίστακτοι και δεν έχουν καμιά σχέση με τη προοδευτική παράταξη. Ρυπαίνουν το δημόσιο βίο. Είναι γνωστοί σε κάθε νομό και σε κάθε περιοχή. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Πράγματι χθες είδαμε τα νέα επιτεύγματα της πραγματικής «πέμπτης φάλαγγας» και της παρακμής της. Είναι τα μαθήματα από τη Goldman Sachs, από το χρηματιστήριο της Wall Street στη NY, από τις μπίζνες εφοπλιστών με αγοραπωλησίες tankers. Από το κόμμα του Τραμπ μέχρι τη CIA και το Πεντάγωνο. Οποία παρακμή… 
 Στην άλλη τους συνάντηση μπορούν να συνευρεθούν σε καμιά αίθουσα των εφοπλιστών στη νότια Αθήνα και γιατί όχι και της Αμερικάνικης Πρεσβείας. Οι αλλοτριωμένοι είναι πάντα ικανοί για όλα. Κρίμα για τους ευκολόπιστους που τρέφουν αυταπάτες. Το πιο θλιβερό μήνυμα για το τι μπορεί να εκτρέφει η αριστερά στους κόλπους της. Θέατρο, δολιότητες, ίντριγκές, μίσος διπλοπροσωπία. Αυτό δεν είναι η Αριστερά των αγώνων μας".[...]