ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα για το Studio της ΕφΣυν


Συγκεντρώθηκαν (και ξεπεράστηκαν) τα 8,5 χιλιάδες ευρώ για το στούντιο της «Εφημερίδας των Συντακτών». Μόλις τέσσερις εργάσιμες ημέρες χρειάστηκαν οι αναγνώστες της «Εφ.Συν.» για να κινητοποιηθούν ώστε να συνδράμουν οικονομικά στο στήσιμο του ραδιοτηλεοπτικού στούντιο της εφημερίδας μας.
Μέχρι σήμερα, πρωί Τετάρτης, που το κοντέρ ξεπέρασε τις 8.5 χιλιάδες ευρώ είχαν δώσει χρήματα, άλλοι πιο πολλά και άλλοι πιο λίγα, περισσότεροι από 300 αναγνώστες της εφημερίδας. 
Η καμπάνια, πλέον, ολοκληρώθηκε, με την ανταπόκριση να είναι μεν συγκινητική αλλά δείχνει και πολλά ακόμα. Δείχνει πως ο κόσμος θέλει την ενημέρωση από τα ανεξάρτητα μέσα, δείχνει πως δεν του αρκεί μόνο η ανάγνωση των κειμένων στην ΕφΣυν και το efsyn.gr, αλλά ζητάει και παραπάνω πράγματα, ρεπορτάζ με ήχο και εικόνα.
Βγήκαν βέβαια διάφοροι καλοθελητές να συνδέσουν το crowdfunding που κάναμε για το στούντιο με δύσκολες οικονομικές καταστάσεις της «Εφ.Συν.» και δεν έκρυβαν, τη χαρά τους. Είναι αστείοι. Μιλάμε για μία εφημερίδα με περισσότερους από 110 εργαζόμενους και άλλους τόσους συνεργάτες. Φυσικά κι έχουμε οικονομικές δυσκολίες, όπως κι άλλα ΜΜΕ, ιδιαίτερα έντυπα που στηρίζονται στην κυκλοφορία τους. Αλλά, εμείς, τουλάχιστον τις αντιμετωπίζουμε με ξεκάθαρο τρόπο: με τη δουλειά μας και με τη στήριξη των αναγνωστών μας. Όταν λέμε ότι είναι οι μόνοι εργοδότες μας, κυριολεκτούμε. Πόσα άλλα ΜΜΕ μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο και να το αποδείξουν κιόλας;
Το ποσό για το στούντιο δεν ήταν-είναι απαγορευτικό, μην τρελαθούμε. Απλώς σε ό,τι κάνουμε, ειδικά σε τέτοιου τύπου εγχειρήματα, ζητάμε τη συμμετοχή των αναγνωστών.
Είτε οικονομικά, είτε με άλλους τρόπους. Σου δίνουν δύναμη, σου λένε συνεχίστε.
Εκτός και αν ο Guardian που παρουσιάζει ένα διαρκές crowdfunding από τις σελίδες του δεν ξέρει τι κάνει και δεν το έχει μελετήσει σωστά. Έλα μωρέ, ποιος Guardian τώρα...
Προχωράμε λοιπόν στην κατασκευή του ραδιοτηλεοπτικού στούντιο μέσα στο χώρο της εφημερίδας, στην Κολοκοτρώνη 8 για δημιουργία τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, δικής μας παραγωγής. Αλλά και να αυξήσουμε κι άλλο την ποσότητα των podcast μας. Τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, ρεπορτάζ ήχου και εικόνας από τους συντάκτες της «Εφ.Συν.», αλλά μαζί με εσάς, να είστε αρωγοί σε μια δημοσιογραφία, χωρίς εξάρτηση από τις «θεσμοποιημένες» πηγές, να συνδιαμορφώνετε την ατζέντα αναδεικνύοντας σημαντικά θέματα που «θάβονται» από την πλειοψηφία των ΜΜΕ!

Δ. Κανελλόπουλος / ΕφΣυν