ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Ο Πετρετζίκης κάνει restart


Ο Άκης Πετρετζίκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» το μεσημέρι του Σαββάτου 11/11 με αφορμή την πρεμιέρα του «Akis' Food Tour» στον Alpha. Εκεί του δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσει γιατί προχώρησε σε κλείσιμο των καταστημάτων του και πως αποφάσισε να τα φτιάξει όλα από την αρχή.
Η είδηση πως κλείνουν τα μαγαζιά εστίασης του Άκη Πετρετζίκη έπεσε σαν κεραυνός στην οικονομική αγορά τον περασμένο Μάιο. Πριν ακόμη μιλήσει κυκλoφόρησαν φήμες για χρεοκοπία. Αυτό έκανε αρκετή ζημιά στις υφιστάμενες δουλειές του, όπως είπε ο ίδιος στη Ναταλία Γερμανού. 
«Δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Βγήκαν όλοι και είπαν ότι ο Άκης χρεοκόπησε, αυτό μου έκανε περισσότερη ζημιά. Τα μαγαζιά πάντα υπάρχουν στο πλάνο μου, θέλω να έχω, απλά αυτό που επικοινωνήθηκε εκείνη τη στιγμή εμένα μου έκανε ζημιά σε όλη την επιχείρηση. Όλο το προσωπικό φοβήθηκε», είπε ο γνωστός σεφ.
Οι λόγοι που οδήγησαν τον πρώτο Έλληνα MasterChef να κάνει restart στο επιχειρηματικό του πλάνο είναι ξεκάθαροι: 
«Ξεκίνησα όλη την επιχείρηση μου από το σαλόνι μου και οι δύο πρώτοι εργαζόμενοι δούλευαν στο σαλόνι μου για 2 – 3 χρόνια. Δεν είχα επιχείρηση.
Οπότε αναπτύχθηκα αλλά όλα τα κομμάτια, δηλαδή παραγωγές, Youtube, περιοδικά, βιβλία, e-shop και όλα αυτά με έκαναν να βρεθώ να έχω πάρα πολλά κτίρια που συνεργάζονται μεταξύ τους αλλά και δεν μπορούν να συνεργαστούν. Οπότε είπα να μαζευτώ και να τα βάλω όλα σε ένα».
«Θα τα κάνω πάλι από την αρχή, θα ξεκινήσω από το μηδέν να κάνω τα στούντιο όπως πραγματικά πρέπει να τα έχω. Γιατί αυτή τη στιγμή στην Αγία Παρασκευή, ο τρόπος με τον οποίο γίνονται όλα είναι όπως νόμιζα ότι ήταν ο σωστός. Τώρα που έχω μάθει ποιος είναι ο σωστός, θέλω να το κάνω με τον σωστό τρόπο.
Οπότε χτίζουμε τα καινούργια μας γραφεία από την αρχή για να κάνω ακριβώς τον χώρο έτσι όπως θέλω να τον κάνω», είπε ο Άκης Πετρετζίκης στη Ναταλία Γερμανού. - από το ieidiseis