ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Γύρω μας υπάρχουν τουλάχιστον 23.000 αρρωστημένοι και επικίνδυνοι


Και λέω «τουλάχιστον» γιατί αυτούς τους 23 χιλιάδες νοματαίους τους έχουμε και με τη βούλα αρρωστημένους αφού είναι συνδρομητές στο ψηφιακό κανάλι του 42χρονου. Πλήρωναν για να βλέπουν δύο ανθρώπους με αναπηρία να βασανίζονται live!


Πες μου τι βλέπεις να σου πω ποιος/ποια/ποι@ είσαι! Ναι ισχύει με όλους τους τρόπους και η πρόσφατη είδηση του αστυνομικού δελτίου με έχει σοκάρει.
Θα μου πεις «πάλι έπεσες από τα σύννεφα ρε Καφάτε»!
Θα σου πω: Ναι!

Ναι πέφτω από τα σύννεφα από το γεγονός ότι υπάρχει τόση άρρωστη καταπιεσμένη βία γύρω μου.
Τρομάζω όταν νευριάζω – «πού μπορεί να οδηγήσουν τα νεύρα», λέω μέσα μου και κάνω ό,τι μπορώ να είμαι ήρεμος και ψύχραιμος με ό,τι συμβαίνει.

Εδώ όμως πες μου τι κάνεις όταν έχεις 23.001 (ο 1 είναι ο δράστης) εν δυνάμει δήμιους που τη βρίσκουν να βλέπουν κάποιον να κάνει βασανιστήρια σε άλλους.

Το γεγονός ότι είναι ΑΜεΑ (άτομα με αναπηρία, το τονίζω γιατί δεν αντέχω άλλο ν’ ακούω «άτομα με ειδικές ανάγκες») κάνει το βασανιστήριο πιο βαρύ; Τέλος πάντων.

Ζούμε ανάμεσα σε εν δυνάμει δήμιους, εν δυνάμει δολοφόνους, παιδοκτόνους, γυναικοκτόνους και κάθε μορφής.

Αυτοί οι αρρωστημένοι τύποι είναι γείτονες, τους συναντάς στο ίδιο λεωφορείο, στην ουρά του σούπερ μάρκετ. Είναι παντου με άλλα λόγια. Είναι παντού και περιμένουν τους ομοίους τους, για να γεμίσουν ό,τι έχουν για μυαλό με βία και πόνο.

Άραγε τους σηκώνεται όταν βλέπουν κάποιον να βασανίζει έναν άνθρωπο, στην προκειμένη περίπτωση, έναν ανάπηρο άνθρωπο; Σε ποια κορύφωση ικανοποίησης φτάνουν πληρώνοντας συνδρομή στο κανάλι του 42χρονου συλληφθέντα για να το βλέπουν να χώνει το κεφάλι του θύματος στην λεκάνη και να τραβάει το καζανάκι;

Πόσο «άντρες» αισθάνονται που ένας δυνατός «κάνει σκόνη» έναν αδύναμο;

Βεβαίως υπάρχουν κι άλλες απορίες: Πώς μεγάλωσαν, Τι τους έλεγε η μάνα κι ο πατέρας; Πόση ευθύνη έχει το οικογενειακό περιβάλλον για την μετέπειτα εξέλιξή τους ως εν δυνάμει δήμιοι και δολοφόνοι; Και αντιστοίχως πόσο έχει επηρεάσει αυτές τις πράξεις το κοινωνικό περιβάλλον;

Πρόσεξε οι «ερωτήσεις» δεν σημαίνουν ελαφρυντικά. Είναι απορίες, πραγματικές για να δούμε πώς θα γλυτώσουμε από τους υπόλοιπους «δήμιους» της διπλανής πόρτας που δεν τους ξέρουμε και ίσως τους μάθουμε στην επόμενη φρικαλέα είδηση του αστυνομικού δελτίου.

Γιάννης Καφάτος
Viewtag (13.11.2023)