ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

ΠΟΣΠΕΡΤ: Τρία ερωτήματα για το μέλλον της ΕΡΤ


Aπαντήσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν το μέλλον της ΕΡΤ ζητά από την διοίκηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας- Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) καταγγέλλοντας ότι «τηρεί σιγήν ιχθύος χωρίς να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει» τα εν λόγω δημοσιεύματα.

«Εδώ και καιρό παρακολουθούμε με απορία διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με το μέλλον της ΕΡΤ. Αρχικά διαβάσαμε για κλείσιμο της ΕΡΤ3, στην συνέχεια για κλείσιμο της ΕΡΤ2, ενώ τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος για τη συγχώνευση της ΕΡΤ2 με την ΕΡΤ3» αναφέρει η Ομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωσή της.
Και καταγγέλλει ότι η διοίκηση της ΕΡΤ «τηρεί σιγήν ιχθύος χωρίς να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα, όπως έκανε και με τη δημιουργία του ERTNEWS, το οποίο δεν είχε παρουσιαστεί σε κανέναν επίσημο σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία και ανασφάλεια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που έχουν βιώσει στο πετσί τους το κλείσιμό της».
«Ακόμα και για αλλαγές στις ονομασίες των καναλιών διαβάσαμε. Τι από όλα αυτά αληθεύει δεν γνωρίζουμε» συμπληρώνει μεταξύ άλλων η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανακοίνωσή της, καλώντας τη διοίκηση να απαντήσει σε τρία εύλογα ερωτήματα:
  • Τι θα αλλάξει στο οργανόγραμμα της ΕΡΤ σχετικά με την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ3;
  • Τι θα αλλάξει στην διάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3 και στην ένταξη του προσωπικού της;
  • Τι θα αλλάξει στον προγραμματισμό και τον έλεγχο της καθημερινής τους τηλεοπτικής ροής;
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

"Εδώ και καιρό παρακολουθούμε με απορία διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με το μέλλον της ΕΡΤ. Αρχικά διαβάσαμε για κλείσιμο της ΕΡΤ3, στην συνέχεια για κλείσιμο της ΕΡΤ2, ενώ τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος για τη συγχώνευση της ΕΡΤ2 με την ΕΡΤ3.
Ακόμα και για αλλαγές στις ονομασίες των καναλιών διαβάσαμε!
Τι από όλα αυτά αληθεύει δεν γνωρίζουμε.
Η διοίκηση της ΕΡΤ τηρεί σιγήν ιχθύος χωρίς να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα, όπως έκανε και με τη δημιουργία του ERTNEWS, το οποίο δεν είχε παρουσιαστεί σε κανέναν επίσημο σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία και ανασφάλεια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που έχουν βιώσει στο πετσί τους το κλείσιμό της.

Η ΕΡΤ3 εδώ και χρόνια είναι ο δίαυλος που μεταφέρει τις ειδήσεις από την Περιφέρεια σε όλη την επικράτεια. Θεωρούμε ότι, αντί να συρρικνώνεται, πρέπει να αναβαθμιστεί πραγματικά και όχι στα λόγια.
Η ΕΡΤ2 αντίστοιχα είναι το κανάλι που όλα αυτά τα χρόνια ήταν συνώνυμο με τον Πολιτισμό.
Οπότε τα ερωτήματα είναι εύλογα:
-Τι θα αλλάξει στο οργανόγραμμα της ΕΡΤ σχετικά με την ΕΡΤ2 και την ΕΡΤ3;
- Τι θα αλλάξει στην διάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3 και στην ένταξη του προσωπικού της;
-Τι θα αλλάξει στον προγραμματισμό και τον έλεγχο της καθημερινής τους τηλεοπτικής ροής;

Καλούμε την Διοίκηση της ΕΡΤ επιτέλους να απαντήσει στους εργαζόμενους και στους συμπολίτες μας που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, αν υπάρχει σχεδιασμός και ποιος είναι; Εκτός και αν ασπάζεται το δόγμα «Πάμε κι όπου βγει»."