ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023

Στον Αλαφούζο (της Καθημερινής) η εκτυπωτική μονάδα της «Ιριδας» στο Κορωπί


Ο 11ος και πιο καθοριστικός πλειστηριασμός  έγραψε και τυπικά το τέλος για την Ίριδα, τον εκτυπωτικό βραχίονα των συγκροτημάτων του ΔΟΛ και του Πήγασου. Επειτα από μια μάχη που κράτησε περίπου δυόμιση ώρες, τα 62 στρέμματα στο Κορωπί με τα 38,700 τ.μ. εγκαταστάσεων και τα πεπαλαιωμένα μηχανήματα άλλαξαν χέρια για 11,51 εκατ. - από 8,4 εκατ., που ήταν η τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού που όρισε το δικαστήριο. 
Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι αγοραστής ήταν ο Θέμης Αλαφούζος της Καθημερινής. Ο εκδότης και επιχειρηματίας πραγματοποίησε την αγορά της ΙΡΙΔΑΣ μέσω μιας θυγατρικής της Καθημερινής, της “ΑΤΕ ΕΡΓΩΝ”, η οποία για την ιστορία ήταν η κατασκευαστική εταιρία του αείμνηστου πατέρα του, Αριστείδη. 
Μην έχετε καμία αμφιβολία -γιατί είναι επιβεβαιωμένο- πως η αγορά της Ίριδας έγινε για επενδυτικούς λόγους που σχετίζονται με την αξιοποίηση του ακινήτου και δεν έχουν σχέση με τις εκδοτικές δραστηριότητες του Θ. Αλαφούζου.
Darkroom / Newmoney