ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Το δείπνο του Τσίπρα με τον Σακελλαρίδη και πως συνδέεται(;) με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ


Φούντωσαν τα σενάρια για το... «μενού» του δείπνου που είχαν χθες σε γνωστή ταβέρνα της Νέας Σμύρνης ο Αλέξης Τσίπρας με τον  Γαβριήλ Σακελλαρίδη, παλαιό συνεργάτη του και αποστασιοποιημένο από τα κομματικά δρώμενα του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια.
Το γεγονός ότι λίγα 24ωρα πριν το δείπνο προηγήθηκε η εκρηκτική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την αποχώρηση της Ομπρέλας, έδωσε τροφή σε συζητήσεις για το περιεχόμενο της συζήτησης Τσίπρα - Σακελλαρίδη.
Μόλις έγινε γνωστή η είδηση τα πληκτρολόγια «πήραν φωτιά». Πολλά σενάρια, πολλοί εντυπωσιακοί τίτλοι και το κοινό συμπέρασμα που αφηνόταν να εννοηθεί ήταν ότι ο Τσίπρας συζήτησε με τον Σακελλαρίδη την… ανατροπή Κασσελάκη και την διαθεσιμότητα που πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου να αναλάβει αυτός τον ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη ημέρα.
Βέβαια πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν σχετικά με το δείπνο:
«Ο πρώην πρωθυπουργος συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα».
Υπενθυμίζεται, ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ενώ ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος και άφησε τη βουλευτική έδρα, όταν αρνήθηκε να ψηφίσει μνημονιακό νόμο. Υπήρξε επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας και σήμερα είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου «Eteron».