ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

«Κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ»


Mετά τον Κούλογλου αποχώρησε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πέτρος Κόκκαλης


Με επιστολή του ο Πέτρος Κόκκαλης ανακοινώνει την ανεξαρτητοποίησή του από την ευρωοομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται ο δεύτερος ευρωβουλευτής, μετά τον Στέλιο Κούλογλου που αποχωρεί μετά τις ραγδαίες και διασπαστικές εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος.
Στη δήλωσή του ο Πέτρος Κόκκαλης ευχαριστεί τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόσκληση να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο και υπογραμμίζει «τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση αλλά συλλογική καθώς υπάρχει έντονη και γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου. Θα συμμετάσχω στη κοινή προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό πού υπάρχει».
Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Κόκκαλης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει ακόμη πιο δυναμικά σε πολιτικές κινήσεις, μέσω συνέντευξής του στην «Εφ.Συν.», όπου ανέφερε: 
«Από το 2019 που συμμετείχα στην Προοδευτική Συμμαχία με την πολιτική κίνηση «Κόσμος», αυτό που προσπαθώ να κάνω κι εγώ με όλο το δυναμικό της Κίνησης είναι να δώσουμε την πολιτική διάσταση της κλιματικής δράσης η οποία, ενώ είναι προφανής στις άλλες χώρες της Ευρώπης και σε πολλές χώρες του κόσμου, δεν είναι τόσο προφανής στην Ελλάδα. Και αυτή είναι μια συζήτηση την οποία ο κόσμος της Αριστεράς φαίνεται ότι είναι πολύ ώριμος να την ακούσει. Δηλαδή, να ακούσει ότι η κλιματική κρίση δεν είναι επιφαινόμενο της οικονομίας αλλά κεντρικό πολιτικό ζήτημα. Νομίζω ότι όποιος δεν το είχε καταλάβει το κατάλαβε αυτό το καλοκαίρι. Κι αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω. Γιατί αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να ασχολούμαι με την πολιτική».