ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Καρφιά Κακλαμάνη κατά Μητσοτάκη - «Ήθελα να γνωρίζω γιατί με αντικατέστησe»


Σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, άφησε ο επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης. Ο ίδιος μιλώντας στον Realfm 97,8 σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, η οποία ήταν η τελευταία του στο προεδρείο μετά από 8 χρόνια, δήλωσε αρχικά ότι δεν γνωρίζει τον λόγο που δεν επιλέχθηκε για την ίδια θέση.
«Στο προεδρείο της Βουλής έκλεισα 8 χρόνια, νομίζω ότι όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος κάποια στιγμή. Δεν γνωρίζω βέβαια τον λόγο που δεν μου προτάθηκε από το κόμμα μου, μάλλον από τον πρόεδρο του κόμματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο δεν έμεινε εκεί. Ο κ. Κακλαμάνης ερωτηθείς αν αισθάνεται πικρία που δεν του έγινε η πρόταση από την ΝΔ να είναι και πάλι στο προεδρείο της Βουλής απάντησε: «Δεν μου αφήνει καμία πικρία αυτό. Απλά αν θέλετε, ήθελα να γνωρίζω τον λόγο της αντικατάστασης. Δεν εκρίθη σκόπιμο να με ενημερώσουν, οκ, εντάξει… Πάμε παρακάτω».
«Εγώ είμαι σαν τους δρομείς, ο δρομέας αν κοιτάξει πίσω του χάνει το νήμα και δεν τερματίζει πρώτος. Εγώ δεν κοιτάω ποτέ πίσω. Κοιτάω πάντα μπροστά» σημείωσε ο ίδιος ενώ υπενθύμισε ότι φεύγει γεμάτος «γιατί στην τελευταία εκλογή μου κατέγραψα ιστορικό ρεκόρ στην ιστορία της ελληνικής Βουλής. Για πρώτη φορά υποψήφιος πήρε το 100% των ψήφων των βουλευτών. Ψήφισαν 297 και πήρα 297 “ναι”».
«Χθες πράγματι, ήμουν συγκινημένος γιατί όταν βλέπεις 300 συναδέλφους να σηκώνονται όρθιοι και να σε χειροκροτούν, αυτό είναι η καταξίωσή σου μέσα στο Κοινοβούλιο. Η ζωή συνεχίζεται, η κοινοβουλευτική θητεία αυτής της Βουλής μόλις άρχισε» επεσήμανε ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Τέλος, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στις δύσκολες κοινοβουλευτικές ημέρες που έρχονται, με βάση τη νέα σύνθεση της Βουλής, όπου με βάση την κάλπη των εκλογών θα βρίσκονται και οι Σπαρτιάτες και η Νίκη.