ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Πίσω μου σ' έχω «ακραίε»


Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ να απομακρυνθούν οι "Σπαρτιάτες" απ' τα πίσω έδρανα


Οκτωκομματική η βουλή που προέκυψε από την κάλπη της 25ης Ιουνίου, επιβάλλει ανακατατάξεις στην αίθουσα της Ολομέλειας ως προς τις πτέρυγες και τα έδρανα που καταλαμβάνουν οι παρατάξεις. Έτσι, στις δύο δεξιές και στο κέντρο της κεντρικής πτέρυγας κάθονται οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛΛ. να καταλαμβάνει τα μπροστινά έδρανα της κεντρικής πτέρυγας.
Η Ελληνική Λύση τοποθετήθηκε στα ορεινά έδρανα της κεντρικής πτέρυγας της Βουλής και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάθισαν στα μπροστινά έδρανα της κεντροαριστερής πτέρυγας, με τη Νίκη πίσω και δεξιά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τους Σπαρτιάτες πίσω και αριστερά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ΚΟ του ΚΚΕ κατέλαβε τις θέσεις στην αριστερή πτέρυγα και πίσω της τοποθετήθηκε η ΚΟ της Πλεύσης Ελευθερίας.

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ να απομακρυνθούν οι "Σπαρτιάτες" απ' τα πίσω έδρανα

Επιστολή στον Κωνσταντίνο Τασούλα απέστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, προκειμένου να αναδιαμορφωθεί η χωροταξία στην Ολομέλεια και να απομακρυνθεί η Κ.Ο. των Σπαρτιατών από τα έδρανα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα» επισημαίνει στην επιστολή του.
Και συμπληρώνει: «Θεωρούμε, επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος Σπαρτιάτες στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή, κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα».
Σημειώνει ακόμα: «Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή σας να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση των ανωτέρω διότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας».
Παρέμβαση για το θέμα έκανε νωρίτερα, κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο πρώην πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι από την Γαλλική Επανάσταση και μετά είθισται η Αριστερά να κάθεται στην αριστερή πλευρά της Ολομέλειας, η Δεξιά στην δεξιά πλευρά και οι ακραίοι στα άκρα.

Δεν νομιμοποιούν την ακροδεξιά

Με την εκλογή του προεδρείου της Βουλής να είναι το επόμενο θέμα στην ατζέντα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιλέγει να δείξει άμεσα τη γραμμή που θα ακολουθήσει απέναντι σε ακροδεξιά κόμματα, την ώρα μάλιστα που στους «Σπαρτιάτες», τους οποίους στηρίζει ο Κασιδιάρης, υπάρχουν άλλοτε στελέχη του μορφώματος «Έλληνες» και ένας και της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσανατολίζεται να μην ψηφίσει για αντιπρόεδρο της Βουλής από τα ακροδεξιά κόμματα «Σπαρτιάτες» και «Νίκη», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να στείλει μήνυμα πως δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει την ακροδεξιά εκπροσώπηση στη Βουλή.

- από efsyn.gr