ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Ποιος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει «νέο κόμμα του Κέντρου»


Συνδέεται με την παραίτηση Λοβέρδου; "Ποιοι συμμετέχουν στις ζυμώσεις

Μπορεί η παραίτηση του Ανδρέα Λοβέρδου ακόμα και από τη θέση του απλού μέλους του ΠΑΣΟΚ να υπήρξε για κάποιους κεραυνός εν αιθρία -που δεν θα έπρεπε- σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν είναι η μόνη κινητικότητα στον χώρο της Χαριλάου Τρικούπη.
Aυτό γράφει ο Βασίλης Σκουρής, στα Παιχνίδια Εξουσίας στο ieidiseis, αποκαλύπτοντας:
Ο πρώην υπουργός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, προαναγγέλλει με ένα (αντι-ΣΥΡΙΖΑ) άρθρο στα «Νέα» τη δημιουργία νέου κόμματος στο κέντρο!
«Το κενό στο πολιτικό σύστημα του ενός κόμματος δεν μπορεί να παραμείνει, ούτε γίνεται η ΝΔ να κυβερνά χωρίς αντίπαλο. Με δεδομένο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται σε αργία, ένα νέο κόμμα του Κέντρου μπορεί και πρέπει να προκύψει από μεγάλες και ευρείες κοινωνικές και πολιτικές συγκλίσεις, ως ιστορική και συστημική αναγκαιότητα. Είναι ζήτημα χρόνου», αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο πρώην υπουργός.
Ο Βασίλης Σκουρής αναφέρει πως εδώ και μερικές ημέρες είναι γνώστης διαβουλεύσεων για την ίδρυση νέου κόμματος (πολιτικής κίνησης, είναι ίσως το σωστό) με στελέχη που προέρχονται από τον εκσυγχρονιστικό χώρο και που δεν έχουν πάει στο «σύστημα Μητσοτάκη», με τις ουσιαστικές διαβουλεύσεις να ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο.
"Βιάστηκε ο Θανάσης Παπαθεοδώρου και το προανήγγειλε; Λειτούργησε ως... λαγός; Και είναι «στο κόλπο» και ο Ανδρέας Λοβέρδος; 
Δύσκολο να σας δώσουμε ασφαλείς απαντήσεις", καταλήγει στο κείμενο του ο Β. Σκουρής.