ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Νεκροί στην 'Ιο δύο Ιρλανδοί που γιόρταζαν στο νησί την αποφοίτησή τους


Μια ασύλληπτη τραγωδία συνέβη στην Ίο το βράδυ του Σαββάτου και έγινε γνωστή μια μέρα αργότερα όταν εντοπίστηκαν νεκρά δύο νεαρά αγόρια από την Ιρλανδία που είχαν ταξιδέψει στο νησί για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Ένας 22χρονος έπεσε σε γκρεμό και ένας 18χρονος πέθανε από παθολογικά αίτια.
Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε τόσο το υπουργείο Εξωτερικών της Ιρλανδίας όσο και το κολέγιο St Michael του Δουβλίνου στο οποίο φοιτούσαν.
«Το υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για την υπόθεση και παρέχει προξενική βοήθεια. Όπως σε όλες τις προξενικές υποθέσεις, το Υπουργείο δεν σχολιάζει λεπτομέρειες για μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος στην Irish Independent.
Σε ανακοίνωσή του το σχολείο ανέφερε:
«Μια ημέρα τεράστιας θλίψης για το σχολείο. Δύο μαθητές του Leaving Cert έχασαν τη ζωή τους ενώ έκαναν διακοπές στην Ελλάδα σε μια ”καταστροφική απώλεια” για το πρώην σχολείο τους.».
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, οι Ιρλανδοί ξεκίνησαν το Σάββατο από νωρίς το μεσημέρι να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και να διασκεδάζουν με την παρέα τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Κάποια στιγμή ο νεαρός Max επιχείρησε να επιστρέψει στο κατάλυμα του με τα πόδια. Ωστόσο τα ίχνη του χάθηκαν, αφού οι φίλοι όταν γύρισαν στο δωμάτιο δεν βρήκαν το φίλος τους στο δωμάτιο.
Αμέσως οι αστυνομικές αρχές του νησιού κινητοποιήθηκαν και άρχιζαν να αναζητούν το νεαρό Ιρλανδό, τον οποίο και εντόπισαν νεκρό στις 11 το πρωί της Κυριακής σε γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός παραπάτησε και βρέθηκε στο κενό χτυπώντας με το κεφάλι.
Το άλλο θύμα, ο Άντριου σύμφωνα με πληροφορίες έχασε τις αισθήσεις του και πέθανε εξαιτίας χρόνιων καρδιολογικών προβλήματων.