ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Μπέσα...


Δεν φτάνει να αποδεικνύεσαι μπεσαλής μόνο όταν είσαι Κρητικός, Μανιάτης, Στερεοελλαδίτης ή ό,τι άλλο. Κυρίως, και πάνω από όλα, χρειάζεται να έχεις λόγο και μπέσα όντας πολιτικός. Εκεί δηλαδή που η υπόσχεση έχει χάσει την αξία της μετά από πολλές δεσμεύσεις, πολλών χρόνων και διαφόρων πολιτικών χώρων, που αποδείχτηκαν κάλπικες. Και όντας νέος άνθρωπος, νέος ηλικιακά πολιτικός, η ανάγκη της συνέπειας λόγων και πράξεων είναι ακόμα μεγαλύτερη. Πρέπει να το κάνεις:
  • Ως απάντηση στη βεβαιότητα μιας μεγάλης μερίδας του κόσμου πως η πολιτική κάνει εργαλείο το ψέμα.
  • Ως υποχρέωση απέναντι στο κύρος του κόμματός σου.
  • Ως απόδειξη του πολιτικού σου ήθους.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορεί να είναι μπεσαλής όπου αλλού, αλλά στην υπόσχεση για την έδρα του Χάρη Καστανίδη στην Α΄ Θεσσαλονίκης –ότι θα του την επιστρέψει δηλαδή– ήταν ασυνεπής. Και πολύ γρήγορα κατέγραψε ένα «πλην» στην πολιτική του αξιοπιστία. Το οποίο, δυστυχώς, ο πολύς κόσμος θα ξεχάσει. Γιατί έτσι είναι φτιαγμένος ο κόσμος. Να λησμονεί. Ιδιαίτερα αυτά που φαίνονται μικρά, αλλά από ηθική άποψη είναι μεγάλα.