ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023

Ραντεβού στα δημοσιογραφάδικα…


Ο Χρήστος Πετρόπουλος μετά από 11 χρόνια στη «Μηχανή του Χρόνου» αποχώρησε από την εκπομπή και το κοινοποίησε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος έγραψε, μεταξύ άλλων, στο fb: 
«Μετά από 11 χρόνια, η συνεργασία μου με την τηλεοπτική εκπομπή Μηχανή του Χρόνου, έφτασε στο τέλος της.
Στα χρόνια αυτά αφιέρωσα τον περισσότερο χρόνο της καθημερινότητάς μου (μονίμως πολύ πέραν του 10ωρου), προσπαθώντας πάντα με υπευθυνότητα και αίσθημα δημοσιογραφικής ευθύνης, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σχετικά με την έρευνα και την οπτικοποίηση των θεμάτων που μου ανατέθηκαν.
Πιστεύω ότι με την ακατάπαυστη δουλειά μου και τις μικρές μου επαγγελματικές ικανότητες, έβαλα ένα λιθαράκι στην αξιοπιστία και τη φήμη της εκπομπής (μάλλον είμαι ένας από τους μακροβιότερους ρεπόρτερ στα 19 χρόνια της ΜτΧ), κάνοντας 80 (ογδόντα) ωραιαίες εκπομπές/ντοκιμαντέρ για ιστορικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και καλλιτεχνικά θέματα, που προβλήθηκαν στην #ΕΡΤ και στο #Cosmote History (περισσότερα από κάθε άλλον).
[...]
Μια ωραία και επίπονη δημοσιογραφική περιπέτεια, χάρη στην οποία ανέβασα την πρεσβυωπία μου σχεδόν τρεις βαθμούς, πάχυνα από το μόνιμο καθισιό μπροστά στο κομπιούτερ, έκανα τη νύχτα μέρα για να προλαβαίνω, έφτασα το άγχος μου άπειρες φορές στα κόκκινα, γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους, μπόρεσα να εμβαθύνω στην υψηλού επιπέδου έρευνα, απέκτησα γνώσεις για πολλά θέματα και εξάσκησα όσο ποτέ την τέχνη της εικόνας και του σεναρίου ντοκιμαντέρ/εκπομπής (με βοήθησε πάντως να γράψω ένα ιστορικό μυθιστόρημα 400 σελίδων που θα εκδοθεί). Εντάξει, ως ρεπόρτερ με τη γραφειοκρατία δεν τα βρήκα ποτέ και ούτε πρόκειται.
Ευχαριστώ τους ανθρώπους του στενού μου περιβάλλοντος που τόσο καιρό τους «τσάκισα» στο «έχω πολλή δουλειά για την εκπομπή, δεν μπορώ πνίγομαι».
Τώρα ως άνεργος πλέον (ελπίζω προσωρινά) θα απολαύσω τη συντροφιά τους, το ψάρεμα, την Πανάθα, μερικές μπύρες και έχει ο Θεός…
Καλό καλοκαίρι σε όλους σας, ραντεβού στα δημοσιογραφάδικα…».