ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Ποιοι διοχέτευσαν στα ΜΜΕ φράσεις που δεν είπε ο Τσίπρας;


Κάτι σάπιο υπήρχε στο βασίλειο της Δανιμαρκίας – και για την ακρίβεια στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στα ΜΜΕ εμφανίσθηκαν ανύπαρκτα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον ίδιο και του αποδόθηκαν φράσεις που δεν είπε ποτέ ή συνομιλίες με πρόσωπα που είχε να δει μήνες...
Ανάμεσα σε διάφορες παραλλαγές αντιδράσεων που αποδόθηκαν στον απελθόντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -στις πιο «έγκυρες» εκδοχές- ήταν διατυπώσεις όπως «Μέχρι εδώ, θα παραιτηθώ», «Εγώ δεν μπορώ να το σηκώσω άλλο αυτό».
Από την πλευρά Τσίπρα υπάρχει διαβεβαίωση ότι ποτέ δεν είπε σε κανέναν τίποτε από όλα αυτά. Ούτε κλάφτηκε σε κανέναν oύτε ανέφερε ποτέ ότι «δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του», ή ότι «δεν του έλεγαν ότι δεν πάμε καλά» και αλλά παρεμφερή και ανύπαρκτα.
Από την άλλη συνήθως οι δημοσιογράφοι όταν αναφέρουν κάτι σε εισαγωγικά το έχουν αλιεύσει από πηγή που θεωρούν αξιόπιστη.
Ποιος είχε λοιπόν από το επιτελείο του, λόγο να τον εμφανίσει ως... ράκος, διασπείροντας όσα δεν ανέφερε-και μάλλον δεν θα μπορούσε, σε όσους ξέρουν τον Τσίπρα.
Ενδεχομένως δεν έχει αξία πλέον αλλά ας το λάβει υπόψη του ο διάδοχός του. Δείχνει πόσο... καλά οργανωμένο ήταν το κόμμα που ήλθε να κυβερνήσει.
Πάντως ένας καλός τρόπος για να εντοπισθεί – ανιχνεύοντας από το ένα μέσο στο άλλο- ο κατασκευαστής φράσεων που παραπλανούν δημοσιογράφους και κοινό, είναι η εμφάνιση των ονομάτων κάποιων για ρόλους που δεν θα μπορούσαν να έχουν.
Γ.Λ. / ieidiseis