ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Τζώρτζια Κεφαλά: «Δεν υποστηρίζω τους Σπαρτιάτες» - Τι απαντά μετά τον σάλο


Μετά τις έντονες αντιδράσεις για τις δηλώσεις σχετικά με τους "Σπαρτιάτες", η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Τζώρτζια Κεφαλά, επανήλθε με ανάρτησή της στο Facebook, αναφέροντας ότι δεν υποστηρίζει το κόμμα των "Σπαρτιατών".
«Επειδή έχει γίνει ένας απίστευτος μύλος επιθέσεων, στηρίξεων και αντιπαραθέσεων στις οποίες δεν μπορώ να απαντήσω επειδή βρίσκομαι σε ψηφοφορία στη Βουλή, να σας πω ρητά και κάθετα πως φυσικά και δεν υποστηρίζω το κόμμα των Σπαρτιατών» σημείωσε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε:
«Πώς θα μπορούσα άλλωστε να στηρίξω κάτι που από θέση, φύση, άποψη, είναι εντελώς αντίθετο με τα πιστεύω και τη στάση ζωής μου όλα αυτά τα χρόνια!».

Αναλυτικά η απάντηση της Τζώρτζιας Κεφαλά:
«Επειδή έχει γίνει ένας απίστευτος μύλος επιθέσεων, στηρίξεων και αντιπαραθέσεων στις οποίες δεν μπορώ να απαντήσω επειδή βρίσκομαι σε ψηφοφορία στη Βουλή, να σας πω ρητά και κάθετα πως φυσικά και δεν υποστηρίζω το κόμμα των Σπαρτιατών! Πώς θα μπορούσα άλλωστε να στηρίξω κάτι που από θέση, φύση, άποψη, είναι εντελώς αντίθετο με τα πιστεύω και τη στάση ζωής μου όλα αυτά τα χρόνια!
Αντί όμως να χρησιμοποιώ τους γνωστούς αφορισμούς που βάζουν όλοι ως καραμέλα στο στόμα, αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που σπρώχνει μια ομάδα ανθρώπων να τους ψηφίζει. Το ότι είναι ανιστόρητοι όπως θέλουν να τους προσάπτουν; Το ότι είναι αμόρφωτοι; Κομπλεξικοί; Μαθαίνουν 3 λέξεις ελληνικά και μετά είναι απόγονοι του Λεωνίδα; Σας αρκούν σαν απαντήσεις αυτά, και μετά κοιμόσαστε ήσυχοι που διαφοροποιήσατε τον εαυτό σας και τη θέση σας; Το θέμα είναι να καταλάβουμε τον μηχανισμό που οδηγεί στο φασισμό. Έτσι θα νικηθεί. Κύριε Λιάγκα δεν ασχολούμαι μαζί σας».
Υπενθυμίζεται ότι ο σάλος προέκυψε μετά τις δηλώσεις της Τζώρτζιας Κεφαλά, η οποία είπε ότι «οι «Σπαρτιάτες» αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι της κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει λίγο πιο δυναμικά».
Επίσης, συνέχισε τον συλλογισμό της λέγοντας ότι «δεν συμφωνώ με όλες τις θέσεις. Μπορώ να πω πως διαφωνώ με τι περισσότερες».
«Ο δυναμισμός δεν έχει να κάνει με την επιβολή, έχει να κάνει με τον διάλογο. Δεν θεωρώ τις μεθόδους τους δόκιμες» είπε η Τζώρτζια Κεφαλά.
Τονίζεται ότι το κόμμα των «Σπαρτιατών» μπήκε στη Βουλή με την στήριξη του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.