ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Όταν η κυρία Αγαπηδάκη έλεγε ένα «σύνθημα που όλους τους ενώνει»


Ως κάτι καινούργιο και διαφορετικό θέλησε να παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι επέλεξε να επιβραβεύσει μέσα από την συμμετοχή σ’ αυτό γυναίκες και άνδρες που έχουν διακριθεί για την δουλειά τους και όχι πρόσωπα που να κομίζουν υψηλά επίπεδα αναγνωρισιμότητας.
Έτσι, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας έβαλε την Ειρήνη Αγαπηδάκη (που θεωρεί «προσωπικό της χρέος να δώσει κάτι στην πατρίδα»), πρώην εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και νυν γενική γραμματέας δημόσιας υγείας.
Πριν αναλάβει, ωστόσο, θέσεις στην κυβέρνηση της ΝΔ, η Ειρήνη Αγαπηδάκη είχε αφήσει το αποτύπωμά της με τις «εμπρηστικές» αναρτήσεις της, κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 
Το όνομα της κ. Αγαπηδάκη είχε απασχολήσει τον δημόσιο διάλογο προ δύο μηνών στη συζήτηση περί πολιτικού πολιτισμού που ο ίδιος ο πρωθυπουργός προκάλεσε στη Βουλή, προκειμένου να αμυνθεί απέναντι στις βαρύτατες προσωπικές ευθύνες που του αποδίδονται για τους χειρισμούς στην υπόθεση Λιγνάδη και την παραμονή της Λίνας Μενδώνη στο κυβερνητικό σχήμα.
Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τού σύστησε να μην «έρχεστε να μας κουνάτε το δάχτυλο και να μας μιλάτε για τα τρολ του διαδικτύου», καταθέτοντας έναν ολόκληρο φάκελο με χυδαιότητες από στελέχη της Ν.Δ.
Στα δείγματα «γαλάζιας αριστείας» περιελάμβανε και το όνομα της κ. Αγαπηδάκη που:
  •  Στις 5.12.2016 δήλωνε: «Ας πούμε ένα σύνθημα που όλους τους ενώνει: “ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δολοφόνοι!”. Το “φασίστας” δεν κάνει καλή ρίμα. Ακολουθώ την κυβερνητική γραμμή».
  • Τον Σεπτέμβριο του 2016: «Εμείς πάντως θέλαμε να φύγεις με εκλογές Αλέξη. Εσύ λύσσαξες να γνωρίσεις τα καμαράκια του Κορυδαλλού. Να το θυμάσαι».
  • Και τον Απρίλιο του 2017, μετά από συνέντευξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1: «Αλέξη ντροπή να φτύνεις στα μούτρα τους πολίτες. Δεν κάνεις για πρωθυπουργός. Είσαι εγκληματικά ανήθικος. Δεν χρειαζόταν να είσαι τόσο μα τόσο εγκληματικά ανήθικος».
Με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης «εξάντλησε τις εκλόγιμες θέσεις σε κολλητούς, υπουργούς και γενικούς γραμματείς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.