ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Δύο συλλήψεις για τον Καραϊβάζ, 2 χρόνια μετά τη δολοφονία ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος


Με τη χώρα να βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Μαΐου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος γνωστοποίησε πως η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Ο δημοσιογράφος είχε δολοφονηθεί στις 9 Απριλίου του 2021.
Αίσθηση προκαλεί ότι την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο υπουργός κι όχι η ΕΛ.ΑΣ., ενώ δεν δίστασε να εργαλειοποιήσει την υπόθεση, απαιτώντας συγγνώμη από όσους «συκοφάντησαν» το υπουργείο, την κυβέρνηση και την Αστυνομία. Αργότερα, ακολούθησε και ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα η ΕΣΗΕΑ είχε επισημάνει ότι η δολοφονία παραμένει ανεξιχνίαστη, γεγονός που έχει επιφέρει διεθνή κριτική κατά της χώρας μας. Το θέμα έχει περιληφθεί και στην έκθεση του State Department.
 
Δύο αδέλφια κατηγορούνται ως συνεργοί στην ανθρωποκτονία

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι συλληφθέντες είναι δύο αδέλφια, ηλικίας 40 και 48 ετών που τοποθετούνται στον χώρο κοντά στον τόπο δολοφονίας και κατηγορούνται ως συνεργοί στην ανθρωποκτονία. Τα δύο αδέλφια έχουν συνεργείο καθαρισμού και ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο (βαν).
Ο ένας συνελήφθη στο Βουτζά και ο άλλος στη Νίκαια. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι φερόμενοι δράστες δεν έχουν μιλήσει στην αστυνομία.
Η ΕΛ.ΑΣ. προσκόμισε τα στοιχεία που συγκέντρωσε για τα δύο αδέλφια στον ανακριτή, ο οποίος εξέδωσε ένταλμα σύλληψης. Το ερώτημα είναι εάν έχουν προκύψει νέα στοιχεία για τα δύο αδέλφια, ώστε να εκδοθεί τώρα το ένταλμα, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. είχε «ενδιαφερθεί» για τη δράση τους εδώ και πολύ καιρό. Σημειώνεται ότι το ένα από τα δύο αδέλφια κατηγορείται για τη δολοφονία πυγμάχου που έλαβε χώρα στο Γαλάτσι.
→ Στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου θα υπάρξει ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση.

Η ανακοίνωση Θεοδωρικάκου:
"Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου.
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη.
Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη".

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

"Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021".