ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Κρίση στους δημοσιογραφικούς οργανισμούς Αμερικής και Αγγλίας – Πάνω από 3.300 απολύσεις από τις αρχές 2023


Ανησυχία έχει απλωθεί στο χώρο των ΜΜΕ σε ΗΠΑ, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο και αιτία είναι η κρίση που φαίνεται να πλήττει τον κλάδο στις δύο αυτές μεγάλες αγορές η οποία όχι μόνον δεν περιορίστηκε αλλά μαίνεται και μάλιστα με αυξητική τάση, επισημαίνουν με προβληματισμό ειδικοί παρατηρητές. Μόνον στο πρώτο τρίμηνο του 2023 σημειώθηκαν περισσότερες από 3.300 απολύσεις δημοσιογράφων και εργαζομένων σε άλλες ειδικότητες.
Σε Βόρειο Αμερική και Ηνωμένο Βασίλειο χάνονται 1.000 θέσεις μηνιαίως, σύμφωνα με ανάλυση του Press Gazette και τα μέχρι τώρα σημάδια δεν υποδηλώνουν έστω τάσεις αποκλιμάκωσης.
Οι περισσότεροι εκδότες προχώρησαν σε απολύσεις και απέδωσαν τις περικοπές θέσεων εργασίας στη μείωση διαφημιστικών εσόδων που προκάλεσαν οι φόβοι για νέα οικονομική ύφεση και ο αντίκτυπος που είχαν στην τελική γραμμή παραγωγής οι αυξήσεις τιμών ενέργειας και πρώτων υλών, όπως το χαρτί.
- απόσπασμα από ρεπορτάζ στο topontiki.gr (ΕΔΩ)