ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Μύκονος: Πως ένα πρόστιμο 22 εκατ. σε Principote και Nammos γίνεται... 500 ευρώ!


Απίστευτο και όμως πραγματικό. Αν τα μπαρ Principote και Nammos κατεδαφίσουν έως τις αρχές Μαΐου το σύνολο των παράνομων κατασκευών τους, τότε θα πληρώσουν πρόστιμο… μόλις 500 ευρώ.
Η δυνατότητα αυτή δίνεται με νέα νομοθετική διάταξη, που θέσπισε προ δεκαπενθημέρου το υπουργείο Περιβάλλοντος. 
Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα της «Καθημερινής», που αναφέρει ότι τα δύο γνωστά μαγαζιά της Μυκόνου έχουν μια δεύτερη ευκαιρία για να γλιτώσουν τα πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ για παράνομες κατασκευές και να πληρώσουν μόλις 500 ευρώ.
Σύμφωνα με τη διάταξη δίνεται η δυνατότητα στον παρανομούντα να συμμορφωθεί. Μπορεί εντός 10 ημερών (από τη θυροκόλληση της έκθεσης αυτοψίας) να ενημερώσει την τοπική υπηρεσία δόμησης ότι πρόκειται να προχωρήσει αυτοβούλως στην κατεδάφιση της αυθαιρεσίας και στην αποκατάσταση του σημείου.
Εφόσον το πράξει εντός του διαστήματος αυτού, «η υπηρεσία δόμησης ορίζει (σ.σ. ιδιώτη) ελεγκτή δόμησης για τη διαπίστωση της κατεδάφισης και της αποκατάστασης της αυθαιρεσίας και επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ», ενώ ταυτόχρονα διαγράφονται τα πρόστιμα και αναστέλλονται οι ποινικές διώξεις.
Οι δύο επιχειρήσεις ήδη κατέθεσαν στην Υπηρεσία Δόμησης Σύρου αίτημα να προβούν αυτοβούλως στην κατεδάφιση.