ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Κι άλλο φως στο σκάνδαλο Μητσοτάκη


Από τον περασμένο Αύγουστο που αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, πλήθος δημοσιευμάτων στον Τύπο αποκάλυψαν πως το κέντρο των υποκλοπών δημιουργήθηκε μέσα στο Μαξίμου, με επικεφαλής τον πρωθυπουργικό ανιψιό Γρ. Δημητριάδη και άμεσα εμπλεκόμενους τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέοντα και τους επιχειρηματίες κ.κ. Μπίτζιο και Λαβράνο.
Η ανάγνωση των δημοσιευμάτων φανερώνει πώς συγκροτήθηκε και δρούσε αυτό το κέντρο, από πού χρηματοδοτήθηκε και με ποιον τρόπο, αλλά και την άμεση διασύνδεση τηλεφωνικών υποκλοπών με «νόμιμη» επισύνδεση και με τη χρήση παράνομων λογισμικών όπως το Predator, που φαίνεται ότι ήταν το βασικό εργαλείο γι' αυτή τη δουλειά. Στην έως τώρα πληροφόρηση έρχεται να προστεθεί η σημερινή αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» για το πώς αγοράστηκε ο τεχνολογικός εξοπλισμός υποστήριξης του Predator.
Αξίζει επίσης να προσθέσουμε ότι στο ρεπορτάζ, εδώ και καιρό, έχει φτάσει η πληροφορία πως το κέντρο των υποκλοπών δεν χρησιμοποιούσε τις δυνατότητες που είχε μόνο για πολιτικούς σκοπούς. Ταυτόχρονα πουλούσε και υπηρεσίες σε ιδιώτες που ενδιαφέρονταν να τις αγοράσουν. Είχε στηθεί δηλαδή και μια επιχείρηση για ίδιον όφελος των εμπλεκομένων. Πρόκειται με άλλα λόγια για διαπλοκή πολιτικών και ιδιωτικών συμφερόντων, με σιωπηρές συμφωνίες αλληλοσυγκάλυψης.
Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μη γνωρίζουμε σήμερα το πραγματικό εύρος του σκανδάλου. Και ενδεχομένως δεν θα το μάθουμε ποτέ σε όλες τις λεπτομέρειές του. Σκάνδαλο όμως υπάρχει. Αλλά γιατί ενώ το σκάνδαλο είναι υπαρκτό και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, ταυτόχρονα τίποτα δεν είναι επισήμως γνωστό πέραν των περιβόητων «νόμιμων» επισυνδέσεων που αφορούν τους κ.κ. Ανδρουλάκη και Κουκάκη;
Γιατί η κυβέρνηση εμπόδισε κάθε έρευνα. Γιατί η Δικαιοσύνη δεν έκανε τη δουλειά της εγκαίρως και με τις ταχύτητες που επέβαλλε το θέμα. Πολλά στοιχεία ενδεχομένως να έχουν καταστραφεί γιατί η εκτελεστική και δικαστική εξουσία διευκόλυναν στο έπακρο μια τέτοια ενέργεια. Αλλά η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζεται. Και θα φέρνει στο φως όλο και περισσότερες πλευρές της αλήθειας, αναγκάζοντας και τη Δικαιοσύνη να στρέψει τους προβολείς της στα αδιάσειστα στοιχεία του σκανδάλου και τον πολιτικό πρωταγωνιστή του να λογοδοτήσει.
Ο,τι κι αν κάνουν, το σκάνδαλο κανείς δεν θα μπορέσει να το σβήσει ή να το αλλοιώσει. Ηταν, είναι και θα είναι σκάνδαλο Μητσοτάκη με όλες τις προεκτάσεις του.

ΕΦ.ΣΥΝ. / Αποψη