ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Το πιο αφύσικο Μουντιάλ


Στο μυαλό όσων επιθυμούν να βλέπουν μια τελική φάση γεμάτη από εκπλήξεις, αυτό που συμβαίνει τούτες τις μέρες στο Κατάρ πιθανόν να μοιάζει πολύ ελκυστικό. Είναι πάντως δεδομένο ότι η διεξαγωγή του μέσα στο καταχείμωνο έχει αλλοιώσει το Μουντιάλ διότι οι ομάδες έχουν πάει απροετοίμαστες. Είναι σαν η σημερινή πραγματικότητα να έχει ακυρώσει ένα μεγάλο μέρος της εξέλιξης του ποδοσφαίρου στο επίπεδο των εθνικών ομάδων.
Τα προπονητικά επιτελεία έχασαν την προετοιμασία, δηλαδή την ευκαιρία να σχηματίσουν ομάδες και να τις ωριμάσουν προκειμένου αυτές να βελτιώσουν την απόδοσή τους προτού αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι ποδοσφαιριστές έφτασαν στο Μουντιάλ με την φθορά του συμπυκνωμένου συλλογικού προγράμματος και με το στρες που γεννούσε η ανησυχία για την πιθανότητα ενός τραυματισμού που θα τους κόστιζε την συμμετοχή. Αυτό είναι το πιο αφύσικο Μουντιάλ που έγινε ποτέ, τουλάχιστον στην σύγχρονη εποχή. Και το ίδιο το ποδόσφαιρο, ως σώμα, θα έπρεπε να αντιδράσει και να φροντίσει να μην επιτρέψει ποτέ ξανά στη FIFA να κάνει άλλη ομορφιά σαν αυτή του Κατάρ. Η FIFA κατήργησε τα βασικά του ποδοσφαίρου.

-απόσπασμα από άρθρο του Βασίλη Σαμπράκου στο gazzetta.gr με τίτλο «Το πιο αφύσικο Μουντιάλ στην ιστορία». Ολόκληρο εδώ.