ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Δημοσιογράφοι στον δρόμο προς την κάλπη


Με δεδομένο ότι... μυρίζει εκλογές καταγράφεται κινητικότητα στα κόμματα και στον χώρο των μίντια καθώς υπάρχουν δημοσιογράφοι τα ονόματα των οποίων θα εμφανιστούν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, διεκδικώντας της ψήφο των πολιτών. Σε μια πρώτη καταγραφή topontiki αναφέρει:
➤ Στη ΝΔ, πλην του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο οποίος -υπενθυμίζεται- έχει διαγραφεί, θα «ξανακατεβάσει» στις εκλογές τους πάλαι ποτέ δημοσιογράφους Φωτεινή Πιπιλή, Θοδωρή Ρουσόπουλο, Σοφία Βούλτεψη, Κώστα Γκιουλέκα, Αννα Καραμανλή, Δημήτρη Μαρκόπουλο, Γιάννη Αδριανό, Σίμο Κεδίκογλου, Μπάμπη Παπαδημητρίου, Μακάριο Λαζαρίδη, Γιώργο Αμυρά, Μάξιμο Χαρακόπουλο και Γιάννη Λοβέρδο. Θα φανεί το επόμενο διάστημα αν υπάρχουν τυχόν διαφοροποιήσεις υπό την έννοια ότι κάποιοι μπορεί να «κατευθυνθούν» προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2023.
Η, παλιά δημοσιογράφος του Mega, Μαρία Σπυράκη, νυν ευρωβουλευτής λέγεται ότι ολοκλήρωσε τη θητεία της στην Ευρωβουλή και ότι στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα θέσει υποψηφιότητα για μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο διεκδικώντας ψήφο στην Α’ Θεσσαλονίκης.
Για τη Σάμο στις ζυμώσεις που γίνονται ακούγονται τα ονόματα του πρώην δημάρχου Μιχάλη Αγγελόπουλου και του νομικού Γιώργου Νούλα. Κάποιοι θα περίμεναν να πέσει στο τραπέζι και το όνομα του Γιώργου Αυτιά. Ισχύει, με τη διαφορά ότι ο δημοσιογράφος λέγεται ότι θα «εμφανιστεί» στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. 
Επίσης ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Λατινικής Αμερικής, ο ελληνοπερουβιανός Ιάσωνας Πιπίνης (ανιψιός του πρώην προέδρου του Περού, Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο- μέντορας του Ούγκο Τσάβες), με θητεία στο παλιό Μega, τον ΣΚΑΪ και τον Ελεύθερο Τύπο, ακούγεται ότι θα «εμφανιστεί» ως υποψήφιος στη Λέσβο.
Μένει να φανεί τί θα γίνει με εκείνους τους δημοσιογράφους οι οποίοι ήταν υποψήφιοι το 2019 αλλά δεν εξελέγησαν. Ανάμεσα τους ο Δημήτρης Τσιόδρας, επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, οι Πάνος Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντίνα Ταράντου, Γρηγόρης Ψαριανός, Φώτης Καρύδας, Αργυρή Κατωπόδη, Έμυ Λιβανίου, Αντώνης Πανούτσος.

➤ Με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρείται βέβαιο -εκτός απροόπτου- ότι θα κατέβει υποψήφιος ο Γιώργος Καραμέρος διεκδικώντας ψήφο στην ανατολική Αττική, συζητείται επίσης στο κόμμα και το όνομα του Γιώργου Χριστοφορίδη. Η Αννέτα Καββαδία θα διεκδικήσει ψήφο στον βόρειο τομέα Αθήνα της Β’ Αθηνών.
Συζητήσεις στην Κουμουνδούρου εξάλλου γίνονται για τον έως πρόσφατα διευθυντή της εφημερίδας «Αυγή», Άγγελο Τσέκερη, ίσως για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

➤ Στον Περισσό, μένει να φανεί τί θα αποφασιστεί για την αξιοποίηση της Αγλαΐας Κυρίτση. Θα είναι υποψήφια με το ΚΚΕ στο νότιο τομέα της Β’ Αθήνας ή θα «κινηθεί» στο Βόρειο Αιγαίο και τον τόπο καταγωγής της; Είναι επίσης και η Σεμίνα Διγενή η οποία το 2019 είχε έρθει πρώτη σε ψήφους στην Α’ Πειραιά.

➤ Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ποντάρει στον Σταμάτη Μαλέλη, οποίος θα διεκδικήσει ψήφο στην περιφέρεια Αιγαίου και με την στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ενώ ακούγεται ότι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ θα είναι ο Ανδρέας Παπαδόπουλος στο ψηφοδέλτιο του βόρειου τομέα Β’ Αθήνας. Αυτά προς το παρόν.