ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Η δέσμευση Tσίπρα που ξεσήκωσε το Βελλίδειο


Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την επόμενη τετραετία ώστε να αναγεννηθεί η χώρα παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 86ης ΔΕΘ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ενώ σε αρκετά σημεία ο κόσμος που ήταν στο Βελλίδειο χειροκροτούσε.
Όμως, μία συγκεκριμένη δέσμευση ήταν αυτή που ξεσήκωσε την αίθουσα και οδήγησε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να χειροκροτεί όρθια. Πρόκειται για την κατάργηση όλων των ποινικών ασυλιών, με πρώτη την ασυλία των τραπεζιτών.
«Καταργούμε όλες τις ποινικές ασυλίες που έχουν προβλεφθεί τα τελευταία χρόνια. Με πρώτη την ασυλία των τραπεζικών στελεχών. Κανένας Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να κρύβεται απέναντι στον νόμο από ασυλίες τεχνικού χαρακτήρα που ψηφίζονται με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής στη Βουλή» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας υπό τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ παρουσίασε τις «έξι μεγάλες εθνικές προτεραιότητες πάνω στις οποίες δομείται το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία. Τις ράγες πάνω στις οποίες θα πορευτούμε για την αναγέννηση της πατρίδας μας». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κοστολογημένο με στόχο να «επιστρέψει η δικαιοσύνη παντού».
Ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ 
  • θα επανακρατικοποιήσει τη ΔΕΗ, θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό με νόμο στα 800 ευρώ, 
  • θα καταργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία και 
  • θα κατοχυρώσει νομοθετικά τον όρο «γυναικοκτονία»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «είμαστε εδώ για να φέρουμε ξανά πίσω τη δικαιοσύνη. Παντού. Στη κοινωνία, στην οικονομία, στο κράτος». Όπως είπε, «ψυχή και κινητήρας του δικού μας σχεδίου είναι η δικαιοσύνη. Κίνητρο κάθε πολιτικής μας υπόσχεσης και πράξης είναι η δικαιοσύνη».
Οι 6 άξονες του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι:
  • Η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
  • Η ενίσχυση του εισοδήματος
  • Η στήριξη του κοινωνικού κράτους
  • Η παραγωγική ανασυγκρότηση
  • Το ισχυρό δημοκρατικό κράτος
  • Η απάντηση στη δημογραφική πρόκληση
«Στις επόμενες εκλογές, οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν πράγματι, ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο. Οι υπηρέτες των συμφερόντων ή οι υπηρέτες της λαϊκής πλειοψηφίας; Μια αγία οικογένεια ή μια προοδευτική συμμαχία;» διερωτήθηκε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ανοίξει το δρόμο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων. Για πρώτη φορά θα πάψει να αποφασίζει το 1/3 των πολιτών για λογαριασμό της μεγάλης πλειοψηφίας. Αυτό όχι μόνο δεν είναι τερατογένεση, αλλά η γέννηση της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο».