ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Ποιον «φωτογραφίζει» για υποψήφιο πρωθυπουργό ο Νίκος Ανδρουλάκης


Γιατί άλλαξε τη θέση του - Σε αδύναμο σημείο αναδεικνύεται για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ η στάση του στο θέμα της κυβερνητικής λύσης

Δεν πρόκειται να στηρίξει Μητσοτάκη και Τσίπρα για την πρωθυπουργία διεμήνυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης με την παρθενική του συνέντευξη στη ΔΕΘ. Και ποιον θα προτείνει;«Ζητάω καθαρή εντολή με πρωθυπουργό που θα το κοιτάνε σοβαρά οι εταίροι μας. Η χώρα χρειάζεται ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο. Δεν ζούμε σε σταθερό γεωπολιτικό περιβάλλον. Υπάρχουν μεγάλα θέματα που χρειάζονται», είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «φωτογραφίζει» ως πρότασή του ένα πρόσωπο αρεστό στις Βρυξέλλες, γεγονός που παραπέμπει στο χώρο των «εκσυγχρονιστών» του ΠΑΣΟΚ. Αν το πρόσωπο αυτό μπορεί να είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή ένας τεχνοκράτης είναι δύσκολο να το πει κανείς, αφού πολλά θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πάντως, σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας, άλλαξε τη θέση που παρουσίασε στην τηλεόραση του Αντένα, ότι υποψήφιος πρωθυπουργός θα είναι και ο ίδιος-προφανώς στη Χαριλάου Τρικούπη διαπίστωσαν ότι η θέση αυτή όχι απλώς δεν «περπατάει», αλλά και ζημιώνει το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, άφησε ανοιχτό το θέμα συνεργασίας τόσο με τη Νέα Δημοκρατία όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω και των εσωτερικών προβλημάτων στο κόμμα του, αλλά και του διχασμού των έως τώρα δυνητικών ψηφοφόρων της Χαριλάου Τρικούπη στο συγκεκριμένο θέμα. Σε κάποιο σημείο, ωστόσο, έκανε λόγο για προγραμματική συμφωνία (άρα θεωρεί ότι μπορεί να την κάνει τόσο με τη ΝΔ όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ;), συνδέοντας πάντως τις αποφάσεις του με τους συσχετισμούς που θα προκύψουν από το εκλογικό αποτέλεσμα.
Όπως φάνηκε από τις απαντήσεις του στη ΔΕΘ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγει στρατηγική πρώτης Κυριακής για τις εκλογές, με κίνδυνο να πιεστεί ιδιαίτερα σε τυχόν δεύτερες κάλπες. Ενώ σε αδύνατο σημείο του εξελίσσεται, όπως αναμενόταν, η στάση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της κυβερνητικής λύσης.

ΥΓ: Αντιθέτως, στο θέμα των υποκλοπών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπήρξε πολύ εύστοχος, ενώ ενδιαφέρον εμφανίζει το πρόγραμμα που διαμόρφωσε ο Νίκος Χριστοδουλάκης με την Επιτροπή του και που βασικά της σημεία παρουσίασε στη ΔΕΘ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Βασίλης Σκουρής
Παιχνίδια Εξουσίας  / ieidiseis