ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Μήπως να ψηφίσω Μητσοτάκη;


Μετά φόβου για ακόμη μια φορά, άνοιξα χθες το e-mail για τον καινούργιο λογαριασμό της ΔΕΗ. Η αλήθεια είναι πως ήταν το ακριβότερο δίμηνο που μου έχει έρθει ποτέ, απόρροια της σημαντικής χρήσης κλιματιστικού των περασμένων μηνών. Παράλληλα όμως, είδα με ανακούφιση την «πίστωση ΤΕΜ», που κατέβαζε το συνολικό ποσό στα 30 ευρώ. Και σκέφτομαι… Καλό είναι να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και μπορεί στο μέλλον να δούμε και άλλα αντίστοιχα από την κυβέρνηση. Παράλληλα, άκουσα τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ να τάζει λαγούς με πετραχήλια.

Δεν με αγγίζει καμία από τις εξαγγελίες του προσωπικά, αλλά από το μυαλό περνάει η ιδέα: Μήπως να ψηφίσω Μητσοτάκη; Προσωπικά, όχι. Βασικά, ανατρίχιασα και μόνο που το έγραψα. Ομως, πολλοί άλλοι άνθρωποι δεν θα… ανατριχιάσουν. Θα σκεφτούν προσωρινά τις τσέπες τους (και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει) και ίσως ξεγελαστούν από τα κυβερνητικά «τυράκια». Και ειδικά άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν έχουν μεγάλη πρόσβαση στα social media. Εψαχνα εναγωνίως τις προάλλες να δω κάποιον σχολιασμό, κάτι τέλος πάντων, για την τραγική δήλωση Πέτσα «αν δεν προσαρμόζεσαι, πεθαίνεις».

Η συντριπτική πλειονότητα των mainstream ΜΜΕ δεν έκανε την παραμικρή αναφορά. Ενα μεγάλο μέρος των λιγότερο ψαγμένων πολιτών δεν έχει ιδέα τι ξεστομίστηκε εκείνο το πρωινό. Οπως δεν έχει ιδέα για διάφορες «ομορφιές» που κάνει η κυβέρνηση και δεν είναι τόσο… ακίνδυνες όσο μια επικίνδυνα κυνική δήλωση. Αν κάτι λειτουργεί σωστά σε όλο αυτό το σύστημα, είναι τα φιλικά ΜΜΕ που αποκρύπτουν συστηματικά την πραγματικότητα. Κρύβουν ειδήσεις και κυβερνητικά λάθη, προωθώντας άλλη ατζέντα, και καλά πιο ανθρώπινη. Πισπιρίγκου, Φιλιππίδης, Ελισάβετ, κάποιος πάτησε ένα γατάκι κ.λπ.

Η 108η θέση παγκοσμίως στην ελευθερία του Τύπου που κατέχει η Ελλάδα, όσο κι αν φαίνεται ντροπιαστική, μάλλον τιμητική είναι με όσα (δεν) βλέπουμε…

Ευθύμης Ασημακόπουλος
Εφημερίδα των Συντακτών (18.9.2022)