ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Περίεργοι περιορισμοί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων που ως γνωστόν έχει περάσει, όπως και η ΕΥΠ, απευθείας στον έλεγχο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όχι θα το άφηνε... Και την ΕΡΤ έχει πάρει σας υπενθυμίζω. Δημοκράτης. Που δεν παρακολουθεί αντιπάλους. ΟΧΙ.
Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, βγήκε ντιρεκτίβα στο πρακτορείο και μπαίνουν περιορισμοί στην έκταση των ρεπορτάζ. Των πολιτικών ρεπορτάζ σίγουρα, ίσως και άλλων. Έτσι κείμενα που αφορούν τον πρωθυπουργό δεν θα ξεπερνούν τις 700 λέξεις. Και κείμενα για υπουργούς θα φτάνουν το ανώτερο τις 400 λέξεις. Δεν ξέρω τι θα γίνεται με κείμενα που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείεται να μην ξεπερνούν τις 200 λέξεις, μία ξεπέτα δηλαδή.
Άλλωστε προ διμήνου περίπου είχαμε ολόκληρο ζήτημα με ένα retweet που έκανε κάποιος από τα social media του ΑΠΕ, retweet με δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Το πήραν πίσω άρον-άρον, το «διέγραψαν» το retweet και ησύχασαν.
Εν τω μεταξύ πρέπει, τους είπαν, πριν δώσουν κείμενα οι συντάκτες να συνεννοούνται πόσες λέξεις έχουν διαθέσιμες αλλιώς τους επιστρέφονται για διόρθωση. Λες και δεν έχει site το ΑΠΕ-ΜΠΕ αλλά τυπώνουν στον πολύγραφο.
Είδατε πως γίνεται ο έλεγχος ενός κειμένου μέσω του περιορισμού του; Επιστήμονες.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν