ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Στο σφυρί το ασημικό της «Ελευθεροτυπίας»


Για τις 2 Νοεμβρίου 2022 προσδιορίστηκε ο πλειστηριασμός του βιομηχανικού ακινήτου της Ελευθεροτυπίας (ΧΚ Τεγόπουλος) που θα γίνει μέσω e-auction. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται σε 10,95 εκατ. ευρώ και προέκυψε από τον μέσο όρο των τελευταίων εκτιμήσεων των πιστοποιημένων εκτιμητών. 
Η διακήρυξη έχει ήδη αναρτηθεί στο Μητρώο Αφερεγγυότητας (αρ. 104492) και θα αναρτηθεί και στο e-auction. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτησή του γιατί η περιοχή βρίσκεται σε ανάπτυξη. Δημιουργείται μια νέα γραμμή του προαστιακού σιδηρόδρομου Κορωπί -Λαύριο, σχεδιάζεται το νέο κέντρο της Microsoft, επεκτείνονται εργοστάσια φαρμακοβιομηχανίας κ.λπ. 
Το ακίνητο βρίσκεται στο Κορωπί στη θέση «ΝΗΣΙΖΑ ΚΑΡΕΛΑ», μέσα στη βιομηχανική ζώνη, σε σημείο δηλαδή που υλοποιούνται το τελευταίο διάστημα αρκετές επενδύσεις. 
Καλύπτει έκταση 42.097 τ.μ. η οποία έχει προέλθει από τη συνένωση πολλών οικοπέδων, τα οποία έχει αποκτήσει η εταιρεία τμηματικά και είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τριώροφο βιομηχανικό κτίριο (κτίριο πιεστηρίων), κτίριο ενέργειας, ισόγειο βιομηχανικό κτίριο και διώροφο βιομηχανικό κτίριο ναυπηγείου. 
Καλά τα νέα και για τους πρώην εργαζόμενους της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ που ελπίζουν να εισπράξουν κάποια από τα χρωστούμενα του μακρινού παρελθόντος.