ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

9η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας


Η 9η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας ανοίγει και πάλι τις πύλες της για να υποδεχθεί το κοινό της Χαλκίδας και της Εύβοιας. Βιοκαλλιεργητές, οικοτέχνες, βιομελισσοκόμοι, κεραμίστες, συνεργατικές πρωτοβουλίες και άλλες πολλές παραγωγοί, με οικολογική συνείδηση και διάθεση κοινωνικής προσφοράς, θα βρίσκονται για τρεις ημέρες στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα (23-25 Σεπτεμβρίου 2022) για να διαθέσουν τα προϊόντα τους και να επικοινωνήσουν μαζί σας (βιολογικό μέλι, πρόπολη, κεραλοιφές, τσίπουρο, βάμματα, σαπούνια, κοσμήματα, ξύλινες δημιουργίες, βότανα, καλλυντικά, όσπρια, κηπευτικά κ.ά.)

Παράλληλα πολλοί από αυτούς θα διοργανώσουν σεμινάρια και εργαστήρια για να μεταδώσουν στο κοινό τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Σε μια εποχή που ο κόσμος αλλάζει και το μέλλον μοιάζει εξαιρετικά ρευστό, η γιορτή επιβεβαιώνεται σαν ανάγκη για την στήριξη των ριζικών ανθρώπινων αναγκών, για την επανασύνδεση του ανθρώπου με την φύση, την συλλογική ζωή, την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα.

Στην γιορτή θα συναντηθούμε για να ανταλλάξουμε απόψεις και εμπειρίες που αφορούν τον έλεγχο της τροφής, την καλύτερη διαχείριση της υγείας, την δημιουργία μιας άμεσης σχέσης μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, την δημοκρατία, θέματα υγιεινής και φροντίδας σε μια προοπτική αυτοοργάνωσης κ.α.

Παράλληλα συλλογικότητες και πολίτες της Εύβοιας θα παρουσιάσουν τους αγώνες ενάντια στην ενεργειακή λαίλαπα που απειλεί υγροτόπους, βουνά, την παραγωγική γη αναδεικνύοντας θετικές πρωτοβουλίες διαφύλαξης του φυσικού πλούτου, ενώ θα συζητηθεί η οικολογική και κοινωνική καταστροφή που συντελείται στην βόρεια Εύβοια.

Όλοι μας να βρεθούμε για να γιορτάσουμε τις προσφορές της φύσης και των κόπων μας μαζί με εξαιρετικούς καλλιτέχνες και μουσικούς που θα ντύσουν καλλιτεχνικά την γιορτή μας!