ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Infonews σε χαρτί εφημερίδας


Η αναζήτηση και ανάγνωση μιας εφημερίδας είναι πλέον πολυτέλεια. Η καθημερινότητα είναι στραμμένη στη ψηφιακή ανάγνωση. Το χαρτί δικαιώνεται μόνο από ρομαντικούς παλαιούς αναγνώστες. Οι εκδότες προσπαθούν παγκοσμίως να βρουν βιώσιμες λύσεις για τις χάρτινες εκδόσεις. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Η τηλεόραση άλλαξε τον κινηματογράφο, το βινύλιο συρρικνώθηκε από το cd. Το σίγουρο είναι πως οι σχεδιαστές εφημερίδων πρέπει να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα. Η δύναμη της εικόνας με την χρήση ψηφιακών εργαλείων είναι καταιγιστική.
Ο Πάνος Κωνσταντόπουλος ξεκίνησε να επιμελείται την στήλη INFONEWS στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και μετέπειτα στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο παρουσίασης τα infographics. Οι «500 λέξεις άποψης» δεν υπάρχουν στα INFO NEWS με την κλασσική μορφή. Μια διαφορετικού είδους στήλη παρουσιάσθηκε, ως σταθμός της παραστατικής δημοσιογραφίας στον ελληνικό τύπο.
Κάθε Σάββατο το INFONEWS παρουσιάζει θέματα από όλο το φάσμα των γεγονότων. Η εξέλιξη την στήλης έχει χαρακτήρα κοινωνικού σχεδιασμού, το περίφημο social design.
Στον φιλόξενο χώρο του ΡΟΜΑΝΤΣΟ εκτίθενται INFONEWS από το 2018 έως σήμερα από 218 συνεχόμενες εβδομάδες. Θα τα δείτε στην πρωτότυπη τυπωμένη σελίδα εφημερίδας. Το εφήμερο της είδησης αποκτά έναν άλλο συνολικό χαρακτήρα ανάμνησης, κοινωνικού προβληματισμού και εμμονής για την αληθινή και παραστατική δημοσιογραφία.

Ο ινφογραφίστας Πάνος Κωνσταντόπουλος σημειώνει: “Οι σελίδες εφημερίδας ως «έργα τέχνης» κρεμασμένες σαν στο περίπτερο μου δίνουν την δύναμη να εξακολουθώ να σχεδιάζω το INFONEWS σε χαρτί εφημερίδας”.
ΕΚΘΕΣΗ INFONEWS σε χαρτί εφημερίδας
EΓKAINEIA ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣEΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 7 το απόγευμα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 22 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου
ΕΓΚΑΙΝΕΙΑ 24 Σεπτεμβριου, Ρομαντσο
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΡΟΜΑΝΤΣΟ, GRdesign
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ pod.gr, MacArt, Eφημερίδα των Συντακτών, ΑΚΤΟ