ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Η σαμπάνια του Αλέξη Τσίπρα

Οχι, η καταγγελία του ως λαϊκιστή, απατεώνα και τυχοδιώκτη δεν αρκεί. Χρειάζεται κάτι περισσότερο που να τον κατεδαφίζει στα μάτια των βιοπαλαιστών, των ανέργων, των φτωχών, των κατατρεγμένων. Μια βίλα κοντά στο Σούνιο, για παράδειγμα. Κάτι που να δείχνει πως η ηγεσία της "Αριστεράς του χαβιαριού και της σαμπάνιας" εμπαίζει τον κοσμάκη καταγγέλλοντας τις οικονομικές ανισότητες και.. την κοινωνική αδικία.
Μετά την εκδρομή του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα, για τον κυβερνητικό προπαγανδιστικό μηχανισμό έγινε επείγουσα η ανάγκη να εκτεθεί ο Αλέξης Τσίπρας ως υποκριτής νεόπλουτος που ζει μέσα στη χλιδή ενώ παριστάνει τον υπερασπιστή των αδύναμων.
Γιατί η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τέλειο εξοπλισμό ποδηλάτη του βουνού να διασκεδάζει με τη σύζυγό του δοκιμάζοντας motocross, παραβιάζοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, ήταν προκλητική και προσβλητική για την ελληνική κοινωνία που υποφέρει μέσα στον εφιάλτη της πανδημίας και της αβεβαιότητας.
Γι αυτό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας θύμισε τις "διακοπές στο κότερο με πούρο" του Αλ. Τσίπρα, δηλαδή τη φιλοξενία σε σκάφος συμβούλου του, και μίλησε για "τα παιδιά από το Μενίδι" με τα οποία φωτογραφήθηκε ο πρωθυπουργός - μήπως και καθαρίσει λίγο ελιτισμό από την εικόνα του.
Επειδή αυτοί οι θλιβεροί συμψηφισμοί δεν απέδωσαν, επινοήθηκε η βίλα στα Λεγραινά.
Το παραμύθι λέει πως ο πρώην πρωθυπουργός άφησε το λαϊκό διαμέρισμα στην Κυψέλη γιατί δεν είναι με τους πολλούς, όπως διακηρύττει, αλλά με τους λίγους. Και πήγε σε παραθαλάσσια βίλα για να κάνει μεγάλη ζωή, επειδή είναι επιρρεπής στην πολυτέλεια.
Και φυσικά, δεν έχει σημασία η διάψευση των fake news αλλά ο θόρυβος που δημιουργήθηκε και κάτι θα αφήσει. Γιατί πολύ περισσότεροι έμαθαν για τη βίλα και πολύ λιγότεροι είδαν την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.
Ετσι δούλευε η προπαγάνδα πάντα, από την εποχή του Γκαίμπελς. Διασπείρεις πολλά ψέματα, όσο περισσότερα μπορείς, και στο τέλος κάτι μένει.
Ο Τσίπρας με το πούρο και ο Τσίπρας με τη σαμπάνια είναι οι χυδαίες προπαγανδιστικές κατασκευές που έχουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά - δικό του έργο, όχι του επιτελείου του.
Γιατί υπερέχει στον δείκτη της "καταλληλότητας για την πρωθυπουργία" σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αλλά αυτό δεν τον κάνει αυτοδημιούργητο, δεν σβήνει το "τζάκι", και δεν βοηθάει να ξεχαστούν τα δωρεάν τηλεφωνικά κέντρα και οι καφετιέρες από τη Siemens.
TVXS / Αποψη

* στη φωτογραφία ο Τσίπρας δεν πίνει σαμπάνια αλλά τσιπουράκι του θεού.