ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Αλλαξαν το πλαφόν για τα τεστ κορονοϊού - Διπλασιάζεται η τιμή για τα rapid, 50% πάνω για τον μοριακό έλεγχο

Oύτε το πλαφόν για τα τεστ κορονοϊού δεν μπόρεσαν να κρατήσουν χαμηλά καθώς με απόφαση Γεωργιάδη διπλασιάζεται η τιμή για τα rapid ενώ ανεβαίνει κατά 50% για τον μοριακό έλεγχο. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης στο κόστος για τη διενέργεια rapid test για τον κορονοϊό αλλά και για το PCR (μοριακός έλεγχος) θα συμπεριληφθεί και το κόστος των ιατρικών.. υπηρεσιών. Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αδωνης Γεωργιάδης στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV, η ανώτατη τιμή θα διαμορφωθεί έως εξής:
  • rapid test: 10 ευρώ + 10 ευρώ ιατρικές υπηρεσίες: Τελική τιμή 20 ευρώ
  • PCR (μοριακός): 40 ευρώ + έως 20 ευρώ ιατρικές υπηρεσίες: Τελική τιμή έως 60 ευρώ
Η κυβέρνηση εδώ και λίγες ημέρες είχε ορίσει ανώτατη τιμή για τα τεστ του κορονοϊού, αφού είχε διαπιστωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις υπήρχε αισχροκέρδεια - πολλοί  χρέωναν γιατεστ PCR ακόμη και 250 ευρώ.
Έτσι το υπουργείο Ανάπτυξης έθεσε πλαφόν στις τιμές των τεστ. Η ανώτατη όμως τιμή που αρχικά είχε ορισθεί για τα rapid test 10 ευρώ και για τον μοριακό 40 ευρώ, είχε προκαλέσει αντιδράσεις των διαγνωστικών κέντρων. Τελικά έπειτα από διαβούλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με τον υπουργό Ανάπτυξης καθορίσθηκαν και οι τιμές για τις ιατρικές υπηρεσίες.