ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

Bατόπουλος: Δεν τελειώνουμε με την πανδημία ακόμα και με το εμβόλιο

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε για το ενδεχόμενο άνοιγμα της αγοράς ο Άλκης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, ώστε με το άνοιγμα της αγοράς να μη δούμε εικόνες όπως στο Λονδίνο και να αυξηθούν αμέσως μετά τις γιορτές τα κρούσματα.
Η κατάσταση με τα κρούσματα βελτιώνεται σύμφωνα με τον.. κ. Βατόπουλο, όχι όμως στον επιθυμητό βαθμό όπως υπογράμμισε, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6.  
Για τον δείκτη θετικότητας, σχολίασε ότι είναι δύσκολο να τον κατανοήσει κανείς και πως εξαρτάται από διάφορα πράγματα, κυριότερα εξαρτάται το που μετράται. Εκτίμησε όμως ότι ο δείκτης θετικότητας δεν ξεπερνάει το 10%.
Θα έπρεπε να οργανωθούμε καλύτερα για το θέμα των τεστ για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα, τόνισε. Πρότεινε μάλιστα, τη γενικευμένη χρήση των τεστ στο συγγενικό περιβάλλον για την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα. Αναφερόμενος στην πρωτοβάθμια φροντίδα, υπογράμμισε ότι εκεί υπήρχε πρόβλημα και θα έπρεπε να έχει οργανωθεί καλύτερα.
Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία ξεκαθάρισε μιλώντας για το εμβόλιο, μέχρι να γίνει η απαιτούμενη ανοσία. Για τα όσα ακούγονται για το κατά πόσο μπορεί κάποιος να μεταδώσει τον ιο αν νοσήσει και είναι εμβολιασμένος ο κ. Βασιλακόπουλος ήταν επιφυλακτικός λέγοντας ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί και μελετάται.
Προς το καλοκαίρι εκτιμά πως τα πράγματα θα έχουν βελτιωθεί ενώ υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αύξηση των παθήσεων που επιτίθενται στο αναπνευστικό σύστημα, προσθέτοντας ότι πρέπει ακόμη και στα σχολεία να διδάσκονται τρόποι προφύλαξης από τα νοσήματα της αναπνοής.