ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Τιμωρητικό το μέτρο της τηλεκπαίδευσης με απουσίες

Κατάληψη πραγματοποιούν οι μαθητές στο 1ο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πλάκας με συγκεκριμένα αιτήματα για το σχολείο τους ενώ παράλληλα δηλώνουν αντίθετοι στην τηλεκπαίδευση με απουσίες.
Όπως είπαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»
δύο μαθητές του σχολείου, ο Γιώργος και ο Διονύσης, το σχολείο προχώρησε σε κατάληψη με κυριότερο αίτημα να υπάρχουν λιγότεροι μαθητές ανά τάξη.Αυτή τη στιγμή τα τμήματα απαρτίζονται από 24-28 μαθητές που συνωστίζονται σε μικρές αίθουσες.
Επίσης ζητούν να να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας. Τις τελευταίες μέρες μάλιστα έχουν αναλάβει οι ίδιοι χρέη καθαριότητας του σχολείου. «Εμείς τελούμε τις εργασίες καθαριότητας. Ορίζουμε επιτροπές ανά όροφο και δραστηριότητα και προσπαθούμε να κρατήσουμε το σχολείο καθαρό».
Δηλώνουν αντίθετοι στο μέτρο για τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση χαρακτηρίζοντας το μέτρο του υπουργείου Παιδείας «τιμωρητικό» και κάνουν γνωστό πως όσο «θα είμαστε στοιβαγμένοι σε κλουβιά, το σχολείο δεν θα ανοίξει». Πρότασή τους να βρεθούν και να αξιοποιηθούν χώροι από την πολιτεία προκειμένου να μπορέσουν να «σπάσουν» τα τμήματα σε μικρότερα.