ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

Λίστα Πέτσα: πλήρωσαν τουλάχιστον 10 κανάλια με εκπομπές συνωμοσιολογίας

Περισσότερα από 10 περιφερειακά μέσα ενημέρωσης που ενισχύθηκαν από την κυβέρνηση για την ενημερωτική εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι» αναμεταδίδουν άκρως αντιεπιστημονικά προγράμματα σχετικά με τον κορωνοϊό, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η «Εφημερίδα των Συντακτών». Η εφημερίδα..κάνει λόγο για απαράδεκτη προβολή συνωμοσιολογικών απόψεων από δημόσια συχνότητα, την ίδια ώρα που ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει την ποινική δίωξη των αρνητών της μάσκας.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι η διείσδυση στα περιφερειακά μέσα του Ερευνητικού Οργανισμού Ελλήνων (ΕΟΕ), που παράγει εκπομπές συνωμοσιολογίας και αρνητών της πανδημίας του κορονοϊού, είναι πολύ μεγάλη. Απαριθμεί τουλάχιστον 10 κανάλια, τα οποία ύστερα από έρευνά της εντόπισε να συνεργάζονται με την ΕΟΕ ενώ συμμετείχαν στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι». 
Πρόκειται για τα «High tv» της Αττικής (5.000 ευρώ), «Super b» της Πελοποννήσου (10.000 ευρώ), «Σύρος TV1» των Κυκλάδων (5.000 ευρώ), «Εγνατία» της Θεσσαλονίκης (5.000 ευρώ), «Τηλεόραση Αιγαίο» της Δωδεκανήσου (5.000 ευρώ), «Alert» της Αττικής (15.000 ευρώ), «Astra» Θεσσαλίας (10.000 ευρώ), «Σαμιακή Τηλεόραση» (5.000 ευρώ), «Θράκη ΝΕΤ» στην Αν. Μακεδονία-Θράκη (10.000 ευρώ) και «Νέα Τηλεόραση Κρήτης» (15.000 ευρώ), αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται και στην αθλητική εφημερίδα «Sportime» (9.000 ευρώ από τη λίστα Πέτσα), που μετέδωσε ζωντανά από την ιστοσελίδα της το επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Επιστήμη και κοινωνία στον πόλεμο της πανδημίας» το οποίο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου και θεωρήθηκε από πολλούς επιστήμονες παρωδία συνεδρίου από το οποίο παρέλασαν πλήθος συνωμοσιολόγοι. Τέλος, κάνει αναφορά και στον «Focus fm», σημειώνοντας ότι «παραμένει ‘μπροστάρης’ του ενημερωτικού αγώνα κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία, κατά του εμβολίου και των μέτρων προστασίας στις εκκλησίες, ενώ γενικότερα φιλοξενεί συστηματικά ‘ειδικούς’ γιατρούς με τουλάχιστον αμφιλεγόμενες απόψεις για την πανδημία».