ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Μια ωραία (δημοσιογραφική) ιστορία…

Κάπου το 2015 δύο φίλοι συζητούσαν για τα επαγγελματικά. Δημοσιογράφοι και οι δύο, χρόνια στις εφημερίδες. Εκεί γνωρίστηκαν, στις εφημερίδες. Για την ακρίβεια στο «Έθνος». Ο ένας ήταν ο Παναγής Γκιόλμας. Ο άλλος ο Πέτρος Παπαβασιλείου.
Ο Παναγής ήταν ο δημοσιογράφος που είχε εμπνευστεί το ένθετο «ΕΡΓΑΣΙΑ» του «Έθνους», το 1997. Ένα ένθετο που άνοιξε δρόμους και έγραψε ιστορία. Το θέμα της..
συζήτησης, (για να ξανάρθουμε στο 2015), το πώς θα μπορούσε αυτή η δημοσιογραφική εμπειρία στα των προσλήψεων να «περάσει» καλύτερα στον κόσμο. «Η λύση είναι να το… γυρίσουμε στο ηλεκτρονικό». Τάδε έφη Γκιόλμας. Έτσι κι έγινε. Για να μην πούμε όπερ και εγένετο. Ένα μεσημέρι ο Παναγής τηλεφωνεί στον Πέτρο: «Πάμε για εταιρεία. Φτιάχνουμε το site που λέγαμε». Ξενύχτια, κούραση. Στις 11 Δεκεμβρίου 2017 βγήκε στον «αέρα» το workenter.gr, με αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΑΣΕΠ, Ιωάννη Καραβοκύρη.
Η πρώτη έδρα του site ήταν το… ιστορικό εμπορικό κέντρο «Πρωτέας» στο Χολαργό. Στον 1ο όροφο του γυάλινου κτηρίου. Ζεστό «μαγαζί», παρότι τα τζάμια δεν κρατούσαν θερμοκρασία. Αγωνίες, άγχη και μικροχαρές. «Πιάσαμε 10.000 αναγνώστες. Πάμε για τους 20.000». Τηλέφωνα, ραντεβού, θέματα. Ο κόσμος, το αναγνωστικό κοινό, κατάλαβε. Ότι δουλεύαμε με μεράκι και έγνοια. Πενήντα χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας, αθροιστικά, του Παναγή και του Πέτρου, έγιναν αναρτήσεις. Τα στατιστικά ολοένα και «φούσκωναν». Ήταν το αντίβαρο στις δυσκολίες του πρώτου χρόνου λειτουργίας. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα στα site, εμπορικά, τον πρώτο χρόνο.
 Ύστερα, ήρθε η μετακόμιση στην Ακαδημίας. Μεγαλύτερα γραφεία, καλύτερη οργάνωση, άλλα νούμερα (στατιστικά). Σήμερα, το workenter.gr βρίσκεται στη θέση 89 στην Ελλάδα ανάμεσα σε 18.000 sites και Νο 40 στην κατηγορία News και Media. Επισκέπτες ανά μήνα: 1.500.000. Pageviews ανά μήνα: 11.200.000. Μέσος χρόνος παραμονής: 25 λεπτά.
Τα δεδομένα έχουν αξία, αλλά το νόημα βρίσκεται αλλού. Στο content, όπως λένε οι εμπορικοί. Δηλαδή στο περιεχόμενο. Και το περιεχόμενο στο workenter.gr είχε και έχει ψυχή…

Υ.Γ.: Σε αυτή την ωραία (δημοσιογραφική) ιστορία που λέγεται workenter.gr o Παναγής Γκιόλμας κατέχει το… βαρύγδουπο τίτλο του «ιδρυτή» και ο Πέτρος Παπαβασιλείου τον εξίσου τιμητικό τίτλο του «διευθυντή». Τέλος πάντων, η φιλία μετράει. Και η όρεξη να κάνεις κάτι πολύ – πολύ καλά.