ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Εμείς, οι Συντάκτες Υλης της ΕφΣυν

Ζωντανή μνήμη

Εχουν περάσει τέσσερις μήνες από την αποφράδα εκείνη μέρα που χάσαμε τον φίλο, τον συνάδελφο, τον σύντροφό μας Βαγγέλη Καραγεώργο και η απώλειά του έχει αφήσει, εκτός από τον πόνο και την οδύνη που βιώνει ο καθένας και η καθεμία από τους ανθρώπους του Βαγγέλη ξεχωριστά,..
ένα μεγάλο κενό.
Το κενό αυτό, εμείς, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», το βιώνουμε καθημερινά και σε όλα εκείνα τα επίπεδα όπου ο Βαγγέλης έκανε αισθητή την παρουσία του: στους άδειους διαδρόμους όπου σεργιάνιζε με το τηλέφωνο ανά χείρας, στην εκκωφαντική σιωπή που επικρατεί από τότε που σίγησε η βροντερή φωνή του, στις συσκέψεις όπου δεν παρεμβαίνει πια, στις σελίδες απ’ τις οποίες λείπει η ιδιαίτερη πινελιά του.
Και βέβαια, κενή έμεινε η στήλη του «Κοσμοθεωρείο», την οποία διατηρούσε από την «Ελευθεροτυπία» και την είχε μεταφέρει με μεγάλη επιτυχία και στην «Εφ.Συν.».
Η ιδέα για τη στήλη είναι βγαλμένη από την καθημερινότητα του κάθε «υλατζή»: κάθε μέρα περνούν από τις οθόνες μας δεκάδες αξιοθαύμαστες φωτογραφίες –είτε τεχνικά αριστουργηματικές είτε αστείες είτε φορτωμένες με βαριά νοήματα– οι οποίες δεν αξιοποιούνται όπως τους αξίζει, καθώς οι μυριάδες των λέξεων που γεμίζουν την κάθε σελίδα δεν αφήνουν τον απαραίτητο χώρο.
Ετσι, θα μαζεύουμε τις κορυφαίες των κορυφαίων –ή, μάλλον, αυτές που μας εμπνέουν περισσότερο– και θα σας τις παρουσιάζουμε μία φορά την εβδομάδα, μαζί με μια εύθυμη λεζάντα για την καθεμία.
Βεβαίως, ο Βαγγέλης Καραγεώργος πλημμύριζε τις λεζάντες με το δικό του, ιδιαίτερο, καυστικό χιούμορ και με μπόλικο πολιτικό σχόλιο.
Εμείς, οι Συντάκτες Υλης της «Εφ.Συν.», αποφασίσαμε να αναβιώσουμε το «Κοσμοθεωρείο», όχι μόνο για να τιμήσουμε τη μνήμη του φίλου μας, αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι μια τέτοια, ανάλαφρη σελίδα λείπει από την εφημερίδα μας.
Φυσικά, η πρόθεσή μας δεν είναι να μιμηθούμε το στιλ του Βαγγέλη, αλλά να δώσουμε σε εσάς, τους αναγνώστες, εικόνες που αξίζουν όσο χιλιάδες λέξεις.
 ********
Οι άνδρες των ΜΑΤ «κρύβονται» πίσω από μια στάση λεωφορείου η οποία έχει σπάσει κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που γίνονται εδώ και πάνω από έναν μήνα, ενάντια στη φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα. Θα μπορούσε να κυκλοφορεί σαν κάδρο σε έκθεση φωτογραφίας με αντικείμενο «το πρόσωπο της καταστολής» - AP PHOTO
********