ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Μαυρίδης σε Μπογδάνο: Αυτόν τον δρόμο, Κωνσταντίνε δεν θα τον πάμε μαζί

Κριτική ασκεί ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης στον βουλευτή της ΝΔ και πρώην συνάδελφο του, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, σχετικά με τις δηλώσεις του για το μεταναστευτικό και τα ξερονήσια. Με αρθρο του στο liberal o Μαυρίδης αναφέρει ότι ο Μπογδάνος χαϊδεύει τα αυτιά ενός ακροατηρίου προς άγραν ψήφων και πως αυτό «τον φέρνει πιο κοντά σε..
άλλους πολιτικούς χώρους. Μακριά και έξω από την ΝΔ». Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το άρθρο Μαυρίδη:

"(...) Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος  χαϊδεύει τα αυτιά ενός ακροατηρίου που πιστεύει ότι θα του φέρει κι άλλους σταυρούς στο μέλλον. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που ήξερα δεν ήταν σταυροφόρος. Ήταν ένας άνθρωπος που σκεφτόταν ελεύθερα. Ο Κωνσταντίνος δεν είχε δηλώσει ότι είναι Φιλελεύθερος. Τοποθετούσε τον εαυτό του στον συντηρητικό χώρο. Αλλά με το να υποστηρίζει ότι οι Έλληνες δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους μετανάστες κάνει ένα άλμα που τον φέρνει πιο κοντά σε άλλους πολιτικούς χώρους. Μακριά και έξω από την Νέα Δημοκρατία.
(...)
Το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που προσφέρεται για άγρα ψήφων. Επειδή ακριβώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι απαράδεκτη και προκαλεί τον θυμό στους πολίτες. Αλλά η δουλειά του πολιτικού είναι να βρίσκει λύσεις. Όχι να σπέρνει το μίσος στην κοινωνία.
Κι όσοι νομίζουν ότι έχουν εύκολες λύσεις, ας διαβάσουν τις συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα. Θα είναι χρήσιμο. Αλλά πέρα απ’ αυτό, δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν τρικλοποδιές στην κυβέρνηση από βουλευτές της, την στιγμή που η κυβέρνηση δίνει έναν τιτάνιο αγώνα εντός και εκτός συνόρων. Από το να προστατεύσει αθώους ανθρώπους μέχρι να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό εθνικό θέμα. Πρόβλημα υπάρχει! Εθελοτυφλούμε αν δεν το βλέπουμε. Αλλά η λύση στο πρόβλημα δεν είναι σίγουρα αυτή που προτείνει ο κ. Μπογδάνος. Και μπορεί ο Κωνσταντίνος να εκμεταλλεύεται – ηθελημένα ή άθελά του- το αντιμεταναστευτικό ρεύμα της εποχής και να κερδίζει σε δημοτικότητα. Μπορεί. Σίγουρα, όμως, χάνει παλαιότερους φίλους. Αυτόν τον δρόμο, Κωνσταντίνε, τον οποίο αποφάσισες να τραβήξεις, δεν μπορούμε να τον πάμε μαζί…"