ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Ο έντιμος Σταύρος και η «σούπα» που χάλασε

Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε το κόμμα του, «Το Ποτάμι», είχαν ακουστεί χίλιες και μία γνώμες που ξεκινούσαν από την σάτιρα κι έφταναν μέχρι την κακοήθεια.
Τώρα που ο Σταύρος Θεοδωράκης διέλυσε το κόμμα του, «Το Ποτάμι», αφού δεν κατάφερε να μπει στην Ευρωβουλή (με ποσοστό 1,57%) και στη συνέχεια δεν πήρε μέρος στις βουλευτικές εκλογές, αφενός δεν ασχολήθηκα να δω τι κακίες.. γράφτηκαν αλλά ένα είναι βέβαιο: Ο Σταύρος «τους» χάλασε τη σούπα.
Μήνες πριν την (χθεσινή) Κυριακάτικη επισημοποίηση της οριστικής παύσης λειτουργίας του κόμματος, ο κ. Θεοδωράκης είχε χαρίσει τον κομματικό μποναμά του από τη Βουλή, περί τα 500 χιλιάδες ευρώ στο ΕΚΠΑ για να δώσει υποτροφίες.
Αυτή και μόνο η κίνηση του δημοσιογράφου που μπήκε στην πολιτική, και βγήκε μόνος του, τον καθιστά ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση.
Δεν μπαίνω στην κριτική των θέσεών του, όσο πολιτευόταν. Δεν έχει σημασία, πια. Άλλωστε κρίθηκαν στις εκλογές. Με τον πιο δημοκρατικό τρόπο!
Ευτυχώς ακόμη, μπορεί ο καθένας να διαφωνεί ή να συμφωνεί με τις πολιτικές θέσεις κάποιου και να διατυπώνει τις απόψεις του.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης την ώρα που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ χρωστάνε της Μιχαλούς στις τράπεζες και διάφορα στελέχη τους έχουν εκφράσει τον πόθο να ρυθμιστούν τα δάνειά τους λες και είναι ο απλός ιδιώτης που τον απέλυσαν και χρωστάει το στεγαστικό του, με τη δωρεά της κρατικής επιχορήγησης έδειξε ένα ήθος και μια εντιμότητα που χρόνια είχαμε να δούμε.
Αυτή η κίνηση τον κάνει ξεχωριστό πολιτικό σε μια εποχή εύκολων χαρακτηρισμών και ακόμη πιο εύκολου «αναθέματος».
Ναι! Μια πολιτική κίνηση με βαθύ συμβολισμό είναι αυτή η κίνηση του Σταύρου Θεοδωράκη. Όπως και αναστολή λειτουργίας του κόμματός του.
Θα μπορούσε να το κρατήσει, με τα οφίτσια που προκύπτουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν το έκανε όμως, και έτσι αισθάνομαι ότι ένα «Μπράβο» του οφείλεται!
Η πολιτική τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια σούπα, ξυνισμένη γιατί έμεινε έξω από το ψυγείο. Οι πολιτικοί έχουν την ευθύνη τους γι’ αυτήν την κατάντια – όπως φυσικά και οι πολίτες με τις επιλογές μας.

Γιάννης Καφάτος / viewtag