ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Στα πιεστήρια γιόρτασε τα 100 χρόνια της η «Καθημερινή»

Το αφεντικό του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος, με τον Κυρ. Μητσοτάκη
και τον CEO της Alpha Bank Βασίλη Ψάλτη
Εναν αιώνα ζωής γιόρτασε το βράδυ της Κυριακής η «Καθημερινή» (κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1919), με μια πρωτότυπη εκδήλωση που έλαβε χώρα στα πιεστήρια της εφημερίδας στο Κορωπί.
Ανάμεσα στους καλεσμένους  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, οι πρώην Πρωθυπουργοί Κ. Σημίτης, Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαράς, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο Αλ. Χαρίτσης..
εκπροσωπώντας το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τραπεζίτες και επιχειρηματίες.
Καλεσμένοι ήταν και πρώην στελέχη και διευθυντές της «Καθημερινής», όπως ο Αντώνης Καρακούσης, σήμερα διευθυντής στο ΒΗΜΑ, ο πρώην αρθρογράφος του φύλλου Κ. Ζούλας, πρόεδρος σήμερα της ΕΡΤ καθώς και οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ κ.α..
Σε σχετικό σημείωμά της η «Καθημερινή» αναφέρει:
Λένε ότι η αίθουσα Σύνταξης είναι η καρδιά μιας εφημερίδας. Ισως. Το βέβαιον είναι πως όλα της τα ζωτικά όργανα βρίσκονται στο πιεστήριό της, εκεί όπου οι λέξεις περνάνε στο χαρτί και μετά το χαρτί περνά στα χέρια των αναγνωστών.
Ηταν λοιπόν απολύτως ταιριαστό η γιορτή των 100 ετών της «Κ» να γίνει σε αυτό το ξεχωριστό μέρος, για να αφουγκραστούν οι προσκεκλημένοι μας αυτή την μοναδική ατμόσφαιρα.
Ο εκδότης Θεμιστοκλής Α. Αλαφούζος και ο διευθυντής Αλέξης Παπαχελάς υποδεχόνταν τους πάντες στην πόρτα και δυο βήματα μετά το κατώφλι τα έργα των 15 καλλιτεχνών που μας τίμησαν για τον έναν αιώνα ζωής.
Από όλους ακούστηκε πάντως μια ευχή, να είναι τόσα τα έτη της έκδοσης όσα τα φύλλα που φεύγουν κάθε ξημέρωμα για να διανεμηθούν.
ΥΓ Θυμίζουμε πως αφεντικό στην Καθημερινή είναι ο Θέμης Αλαφούζος ο οποίος γενικώς δεν εμφανίζεται σε δημόσιες εκδηλώσεις - δεν είδαμε ούτε μια φωτογραφία του στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της εφημερίδας (τουλάχιστον στην ηλεκτρονική εκδοση)