ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Δίωξη Λοβέρδου για τη Novartis ζητά η Εισαγγελία

Στο αρχείο το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στον Στουρνάρα

Την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ζητεί από την Βουλή η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για δωροδοκία στην υπόθεση της Novartis. Την ίδια στιγμή στο αρχείο θέτει το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στο Γιάννη Στουρνάρα, καθώς δεν προέκυψε..
κανένα στοιχείο σε βάρος του, με αποτέλεσμα οι εισαγγελείς να οδηγήσουν την δικογραφία στο αρχείο με σχετική πράξη τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί στέλνουν εκ νέου την δικογραφία στη βουλή για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για το αδίκημα της δωροδοκίας, με τους εισαγγελείς να αποστέλλουν στη βουλή και ένα πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα και την άρση της ασυλίας του.
Ο κ. Λοβέρδος έδωσε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάιο, μετά τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.
Υπενθυμιζεται οτι ο Ανδρέας Λοβέρδος αρνείται όσα του καταλογίζονται και κάνει λόγο για σκευωρία.
Μαρία Δήμα / ΕφΣυν