ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Το Γκραν Πρι Βελγίου στην ΕΡΤ

Η καλοκαιρινή ανάπαυλα της Formula 1 τελείωσε και ήρθε η ώρα για οδηγούς και ομάδες να επιστρέψουν στη δράση. Και ποιο καλύτερο μέρος για να συμβεί αυτό από το Γκραν Πρι του Βελγίου στην ιστορική πίστα του Σπα.
Στην περίπτωση του Λιούις Χάμιλτον, η επιστροφή στη δράση συνεπάγεται διαχείριση μιας κατάστασης που τον έχει δει να προηγείται ήδη με 62 βαθμούς στο..
φετινό πρωτάθλημα από τον ομόσταυλό του, Βάλτερι Μπότας, καθώς και η πραγματοποίηση ακόμη ενός βήματος που θα τον φέρει πιο κοντά στον 6ο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του.
Στην περίπτωση του Σεμπάστιαν Φέτελ, η επιστροφή στη δράση συνεπάγεται και επιστροφή στην πίστα που πριν από ένα χρόνο σημείωσε την τελευταία του νίκη στη Formula 1. Διαφορετικές επομένως οι προτεραιότητες του Γερμανού πιλότου και της Ferrari, αφού και οι δύο θα γυρεύουν να πετύχουν την πρώτη τους πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη νίκη μέσα στο 2019. Μια νίκη που για τους οπαδούς της Scuderia θα ήταν το ίδιο καλοδεχούμενη αν ερχόταν τελικά από τον έτερο πιλότο της, Σαρλ Λεκλέρ.
Στην περίπτωση του Αλεξάντερ Άλμπον, που κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών προωθήθηκε από την Toro Rosso στη Red Bull στη θέση του Πιερ Γκασλί, η επιστροφή στη δράση συνοδεύεται από το ερώτημα: θα μπορέσει ο Βρετανο-Ταϋλανδός οδηγός να επιτύχει εκεί που, σύμφωνα με τη Red Bull, ο Γάλλος συναθλητής του απέτυχε, και να κινηθεί πιο κοντά στο ρυθμό του δις νικητή φέτος Μαξ Φερστάπεν, βοηθώντας έτσι την αυστριακή ομάδα να πάρει τη δεύτερη θέση από τη Ferrari στο πρωτάθλημα κατασκευαστών;

Όσον αφορά δε τους οδηγούς της ξεκάθαρα 4ης δύναμης φέτος, McLaren, η επιστροφή στη δράση σε μια πίστα που παράγει συχνά μη αναμενόμενα αποτελέσματα, θα συνοδεύεται από το ερώτημα: μήπως ήρθε η στιγμή για έναν εκ των Λάντο Νόρις ή Κάρλος Σάινθ να επιτύχουν το πρώτο τους πόντιουμ στη Formula 1;
Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν την Κυριακή όταν η καρό σημαία πέσει μετά από 44 γύρους στο μήκους 7 χιλιομέτρων θρυλικό σιρκουί του Σπα.
Οι ελεύθερες δοκιμές 1 και 2 του Γκραν Πρι Βελγίου θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ Sports, ενώ οι ελεύθερες δοκιμές 3, οι κατατακτήριες και ο αγώνας θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ1. Επίσης, οι δοκιμές και ο αγώνας θα μεταδοθούν και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ. Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.ά.).
Στην περιγραφή και στο σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.
Καλεσμένοι στο στούντιο της ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, γνωστός και ως «Ιαβέρης jr», και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΒΕΛΓΙΟΥ - ΩΡΑΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
Παρασκευή 30 Αυγούστου
Ελεύθερες Δοκιμές 1: 12:00-13:30 (ΕΡT SPORTS)
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 16:00-17:30 (ΕΡT SPORTS)
Σάββατο 31 Αυγούστου
Ελεύθερες Δοκιμές 3: 13:00-14:00 (ΕΡΤ1)
Κατατακτήριες Δοκιμές: 16:00-17:00 (ΕΡΤ1)
Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου
Αγώνας: 16:10 (ΕΡΤ1 – Σύνδεση από τις 15:50)