ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Χαμένοι στη μετάφραση των… οικονομικών της Λίγκας

Η Super League, όχι ομαλά αλλά τουλάχιστον… ξεκίνησε αφού λύθηκε το τηλεοπτικό: εννέα (από τις 14) ΠΑΕ είναι στη Nova, τέσσερις στην ΕΡΤ και ο ΠΑΟΚ στράφηκε στο pay per view. Η ΕΡΤ είχε να δώσει φέτος σε πέντε ομάδες 10,2 εκατ. ευρώ αλλά… ξεφορτώθηκε τον Παναθηναϊκό, που πήγε στη Nova (και έπαιρνε 5 εκατ. μεικτά), δεν πήρε Βόλο και ΟΦΗ..
και, τελευταία στιγμή, άφησε και τον Αρη (που λάμβανε 2,4 εκατ. ευρώ μεικτά + 300.000 από διαφημίσεις) να πάει στη Nova. «Συνολικά η ΕΡΤ, για την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων της Super League 1 για τη νέα σεζόν θα καταβάλει 8,9 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του κόστους παραγωγής, αντί για 22 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά και 44 εκατ. ευρώ που υποσχέθηκε προεκλογικά η προηγούμενη κυβέρνηση» ανακοίνωσε το αρμόδιο υπουργείο.
Ομολογώ ότι παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη ζέση με την οποία αντιμετωπίζει ο πολιτικός που έχει τίτλο 12 λέξεων (υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος) κ. Στέλιος Πέτσας, το ζήτημα των τηλεοπτικών και της ΕΡΤ.
Μια… ζέση βέβαια που για μια κυβέρνηση η οποία ανέλαβε καθήκοντα από τις 8 Ιουλίου, και έφτασε τέλη Αυγούστου για να ασχοληθεί, τη λες και αργοπορημένη. Ας είναι. Κι ας αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει καλή πρόθεση.
Τι είδους καλή πρόθεση όμως; Διότι στη ζωή, όπως και στην πολιτική, υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια: οι αριθμοί δεν ψεύδονται.
Οντας καλεσμένος στην «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ, το βράδυ της Κυριακής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα μετάδοσης των αγώνων από τη δημόσια τηλεόραση.

- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει ο Ν. Μποζιονέλος στο digitaltvinfo ΕΔΩ