ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Βρήκε δουλειά ο Ταχιάος, σκόρπισε η παράταξη

Από τη στιγμή που ο αρχηγός της παράταξης βρήκε δουλειά στην Αθήνα και μετακόμισε στην πρωτεύουσα για να βγάλει τα προς το ζην στην «Αττικό Μετρό», τι να σου κάνει και η παράταξη, τι να σου κάνουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι; Τα βρόντηξαν λοιπόν πέντε που είχαν εκλεγεί με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» του Νίκου Ταχιάου και πήγαν με το καλημέρα και κόλλησαν στο..
πλευρό του νέου δημάρχου της πόλης, βγάζοντας μάλιστα και την απαραίτητη ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσαν όσους τους ψήφισαν για να εφαρμόσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα πως θα στηρίξουν ένα άλλο πρόγραμμα αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία για τους πολίτες αφού στο κάτω - κάτω όλοι μια οικογένεια είναι και χωρίς τον αρχηγό που τους παράτησε στα κρύα του λουτρού, τι να κάνουν κι αυτοί;
Και πώς να τους αδικήσεις τους πέντε της «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» καθώς ο πρώτος που φρόντισε να τα βροντήξει όλα και να φύγει ήταν ο ίδιος ο Νίκος Ταχιάος, που αποφάσισε να εγκαταλείψει τα κοινά της πόλης και να ασχοληθεί με τους συρμούς του μετρό της Αθήνας αποδεικνύοντας πως ήταν ένας υποψήφιος δήμαρχος του συρμού, που, αφού δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Αυτοδιοίκηση, δεν κατάφερε να εκλεγεί στο Κοινοβούλιο, βρήκε μια καλή και προσοδοφόρο δουλειά στην πρωτεύουσα και αντίο, συμπρωτεύουσα.
Οπότε, με τέτοιον αρχηγό παράταξης, τι να σου κάνουν και οι δημοτικοί σύμβουλοι; Αναζήτησαν νέα στέγη και την βρήκαν στις ανοιχτές αγκάλες του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης που, όπως ακούγεται στην πόλη, τους έχει έτοιμες και τις θέσεις με τις οποίες θα ανταμειφθούν.
Ο δε Κωνσταντίνος Ζέρβας, από την πλευρά του, φρόντισε με το καλημέρα να δώσει τα διαπιστευτήριά του στο συντηρητικό ακροατήριο της πόλης ξεχνώντας το παρελθόν του και δίνοντας θρησκευτικό όρκο κατά την διάρκεια της προχθεσινής τελετής.
Γιατί, όπως καλά θυμούνται οι Θεσσαλονικείς, ο κ. Ζέρβας, όταν το 2010 είχε πρωτοεκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μπουτάρη, είχε τότε απαρνηθεί τον θρησκευτικό και είχε δώσει πολιτικό όρκο.
Τώρα το πώς μέσα σε δύο θητείες αλλαξοπίστησε είναι μεν θέμα συνείδησης αλλά δεν παύει να είναι και θέμα συνέπειας, εκτός και αν όλα γίνονται για το φαίνεσθαι, όπως για το φαίνεσθαι ήταν και η υποψηφιότητα Ταχιάου.

Πέτρος Κατσάκος / Αυγή