ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Που κυμαίνονται οι μισθοί στην ΕΡΤ;

Παρέμβαση σχετικά με τα μισθολόγια και το ύψος των αμοιβών στην ΕΡΤ έκανε ο πρώην υπουργός (επι κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου) Γιώργος Πεταλωτής με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Ραδιομέγαρο.
Ο Γ. Πεταλωτής εγραψε στο fb:
«Τα περί ΕΡΤ δεν με εκπλήσσουν. Πλέον. Μόνον μία απορία θα ήθελα να λύσω. Το 2009 βρήκαμε την ΕΡΤ, πέραν των άλλων, να δίνει..
35άρια και 40άρια (σσ χιλιάρικα) μισθούς τον μήνα σε διάφορες «φίρμες» για να μας ενημερώνουν, κατά το δοκούν. Βάλαμε αμέσως πλαφόν τις 3.000 ευρώ το μήνα. Μην αντέχοντας την «υποβάθμιση» έφυγαν. Και γίνανε, κάποιοι, ορκισμένοι εχθροί μας φυσικά. Βρέθηκαν εργατικοί, αντικειμενικοί , αξιοπρεπείς που δούλεψαν με τους νέους μισθούς. Η απορία μου συνίσταται στο εξής: οι μισθοί από τότε, που η κρίση εκδηλώθηκε, αποκαλύφθηκε το βάθος της και η ανεργία στον δημοσιογραφικό κλάδο σαρώνει, που κυμαίνονται άραγε; Η ΕΡΤ μετά το μαύρο, τι δίνει άραγε και κυρίως τι θα δώσει σε όσους θα αντικαταστήσουν τους μέχρι χθες (αν μπορεί να αντικατασταθεί μια Ακριβοπούλου βέβαια ...) . Αυτά θα μπορούσε να τα ρωτήσει και κάποιος βουλευτής».
Ενα από τα σχόλια στην ανάρτηση του Γ. Πεταλωτή ήταν και του δημοσιογράφου Κ. Γιαννακίδη που έγραψε:
«Tα λεφτά που μπορεί να δώσει τώρα η ΕΡΤ είναι 2.300 μικτά, εκτός και αν αλλάξει το καθεστώς»